• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teška tema, ne mogu uopšte o tome! Miloš Teodosić: IZGINEŠ ili pet dana ne izađeš iz kuće!

Autori Dušan Ninković Autori Nikola Lalović Autori Nemanja Stanojčić

Plejmejker Crvene zvezde Miloš Teodosić analizirao je pobjedu nad Partizanom.

 Miloš Teodosić poslije derbija Zvezda - Partizan Izvor: MONDO

Crvena zvezda Meridianbet je savladala Partizan (88:86) košem Jaga dos Santosa u poslednjim sekundama derbija, a iskusni Miloš Teodosić odmah je poslije meča stao pred novinare. Prema njegovim riječima, igračima Crvene zvezde nije bilo teško da igraju utakmicu nakon teškog poraza i katastrofalne igre protiv Albe u Berlinu, u okviru Evrolige. Znali su Janis Sferopulos i njegovi igrači da je ovo prilika za popravni i da će trijumf protiv Partizana donijeti mnogo. Prije svega, učvršćeno prvo mjesto u ABA ligi.

"Dobra pobjeda u odličnom trenutku, možemo malo opuštenije da dočekamo kraj ABA lige. Ne znači da nećemo igrati ozbiljno, ali pobjeda mnogo znači. Pristup je bio odličan, za ovakve utakmice kakav je derbi smatram da je pad koncentracije sasvim normalan. Ne kažem da treba da nam se dešava, ali to je nešto što je normalno. Nisam se osjećao baš sjajno, ali u principu je nevažno, bitno je da smo pobijedili. Da pokušamo da zaboravimo Partizan što prije i da se okrenemo Valensiji u utorak. Vrlo je bitno što duplo kolo u Evroligi igramo na svom terenu. Mislim da još nismo izgubili šanse za plasman u Top10, barem ja tako gledam na to. Vjerujem da postoji šansa i da zavisi od nas. Ako se budemo borili kao u većem dijelu večeras, mislim da će zavisiti i od nas. Dokle god ima šanse, nećemo se predati. Koliko je teško igrati poslije Albe, toliko je bilo i lako. Kada se takva utakmica izgubi, onda moraš večeras da izađeš i da izgineš, ako to ne uradiš ne izlaziš iz kuće pet dana. Dobro smo svjesni svi toga. Nije bilo pretjerano teško", rekao je Teodosić.

Nada se organizator igre crveno-bijelih da će iz svojih grešaka naučiti i da će u nastavku sezone moći mirnije da igraju. Takođe, Teodosić je istakao da Zvezda može da bude dobar tim, kada igra timsku košarku. "Sigurno je dobro što smo pobijedili Partizan drugi put u mjesec dana, ali ne bi nam bilo prvi put ove sezone da odigramo jednu ili dvije utakmice dobro, pa da onda užasno odigramo dve utakmice. Nadam se da učimo iz naših grešaka. Vrijeme će pokazati", rekao je Teodosić i dodao: "Možda je važnost utakmice, derbija, ali i neka naša nervoza uticala na to da nismo bili fokusirani u odlučujućim minutima meča. Vrlo je bitno što mnogo igrača želi da reši meč. Na svakoj utakmici neko drugi će da iskoči i to treba da koristimo što češće. Ne mislim da smo ekipa koja zavisi od jednog ili dva igrača. Mislim da možemo da budemo dobar tim onog trenutka kad igramo kao tim."

Teodosić nije želio da komentariše tenzije koje su se pojavile u finišu meča, ali je zato dao zanimljive komentare na Jagov pogodak za pobjedu i trojku Dejana Davidovca iz ćoška, nakon još jedne njegove magične asistencije. "Tenzije, teška tema. Ne mogu uopšte da pričam o tome", rekao je Teo i zatim se okrenuo na Jagov pogodak: "Imao je malo sreće... Šalim se! Svaka čast, to su koševi gdje ti postaješ bolji igrač, publika će da te pamti, a ti ćeš da rasteš. Mnogo mi je drago mi zbog njega. Davidovac je ispoštovao asistenciju, od sada ću samo Dekiju da ih dajem."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC