• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda mora u napad, da Barselona padne u Areni! Spektakl pred Delijama i krcatim tribinama

Autor Mladen Šolak

KK Crvena zvezda igra jako važan meč Evrolige protiv moćnog španskog protivnika.

 Crvena zvezda Barselona Evroliga Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

KK Crvena zvezda igra protiv Barselone u petak od 20 časova u punoj Štark areni i više nema pravo da gubi ako hoće u Top 8 ili u plej-in Evrolige. Tim Janisa Sferopulosa ispucao je sve kredite porazima protiv odavno otpisanih ASVEL-a i Albe u gostima, a trijumfima protiv Valensije i Partizana u ABA ligi dao je još jednu, možda i posjlednju nadu i sebi i navijačima da bi mogao u doigravanje i da ima kvalitet da istraje u toj borbi. A da bi nada ostala živa, Zvezda (10-14) mora da se "pobije" sa moćnom Barselonom (16-8), drugoplasiranom ekipom tabele koja stiže u Beograd nakon što je pregazila Virtus u srijedu kod kuće (84:57).

"Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Znamo koliko je Barselona opasna kao ekipa. Imaju mnogo igrača koji mogu da igraju na najvišem nivou. Zato moramo biti veoma koncentrisani da bismo slijedili naš plan da pokušamo da im u oba pravca pravimo probleme. Potrebno je da čitamo igru i da se suprostavimo kao tim, jer oni ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa ako se fokusiramo na dva ili tri, uvijek može neko da iskoči i zada smrotnosni udarac", rekao je trener crveno-bijelih Janis Sferopulos novinarima.

Zvezda je u Barseloni odigrala tada iznenađujuće ravnopravan meč protiv apsolutnog favorita. Katalonci su tek u finišu slomili otpor Zvezde.

"Imali smo nekoliko loših trenutaka koji su im omogućili da steknu dvocifrenu prednost. Ali poslije toga smo se vratili dva puta, i bili smo u igri do posljednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da slijedimo plan, i to je najvažnije. Ta utakmica je bila rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Zato sada mislim da su naši igrači spremniji da slijede plan i budu mnogo bolji i dosljedniji u ovoj četrdesetominutnoj utakmici".

Centar Barselone Jan Veseli, ljubimac Grobara, kao i argentinski plejmejker Nikolas Laprovitola vodeći su strijelci tima Rođera Grimaua sa 12,8 poena po meču. Naravno, tu je i trofejni centar Vili Ernangomez sa 11,5 poena, nekadašnji biser američke košarke i drugi "pik" na draftu 2014. Džabari Parker, trofejni Zvezdin as Nikola Kalinić, iskusni češki plej Tomas Satoranski, litvanski organizator igre Rokas Jokubaitis... I svi su spremni i zdravi za gostovanje crveno-bijelima.

Poslije ovog meča, Zvezda igra samo još jedan meč Evrolige u februaru, zbog pauze za Kup Radivoja Koraća sredinom mjeseca. Biće to okršaj Zvezda - Žalgiris naredne nedjelje, u petak 9. februara od 20 časova. Značaj te utakmice mogao bi da bude još veći ako crveno-bijeli ovog petka "skalpiraju" veliku Barselonu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC