• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski košarkaš iz Livna otišao u NBA ligu! Bivši igrač Mege i Beograda dobija šansu karijere!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najboljih centara ABA lige igraće protiv najboljih košarkaša planete.

 Karlo Matkovic iz ABA lige u NBA Izvor: MN PRESS

Još jedan senzacionalan transfer iz ABA lige! Hrvatski košarkaš Karlo Matković, klijent Miška Ražnatovića, pozdravio se sa regionalnom košarkom i Cedevita Olimpijom, pošto će mu naredna destinacija bili na drugoj strani okeana - kao i brojni košarkaši koji su prošli kroz sistem Mege, hrvatski centar seli se u NBA ligu!

Prvotimac Cedevita Olimpije, koji je svojevremeno bio na pozajmicama u OKK Beogradu i Megi, postaće pojačanje Nju Orleansa, tima koji ga je i izabrao sa 52. pozicije na draftu 2022. godine. Tada je saopšteno da se Matković tokom sezone neće priključiti ekipi u SAD, ali je samo nekoliko mjeseci u narednoj sezoni bilo dovoljno da Karlo ubijedi američki tim kako im je neophodno pojačanje. To je uspio da uradi impresivnim partijama u regionalnoj košarci od koje se oprostio porukom.

"Mojim saigračima, trenerima, kondicionim trenerima, medicinskom timu, osoblju veliko hvala za svu podršku i sav rad u prethodnih nekoliko sezona", napisao je Matković na svom Instagram profilu. 

Matković je tokom tekuće sezone učestvovao u velikim pobjedama slovenačkog tima nad Partizanom i Crvenom zvezdom, što ističe kao jedan od najljepših trenutaka u karijeri. Na 17 doigranih mečeva prosječno je bilježio 15,6 poena, 7,3 skoka, 1,3 ukradene lopte i 1,2 blokade. Najbolju partiju u sezoni imao je protiv Mornara kome je ubacio 24 poena, dok je Krki i Crvenoj zvezdi "spakovao" po 23. Upravo zbog toga mnogi su kao videli kao jedinog izazivača Luki Božiću za MVP priznanje u ligaškom dijelu ABA lige!

Matković je rođen u Livnu, na prostoru Bosne i Hercegovine, čiji je bio reprezentativac u mlađim kategorijama. Ipak, zbog svog porijekla odlučio je da u seniorskoj košarci predstavlja Hrvatsku, pa je 2021. godine promijenio nacionalni tim za koji nastupa. Godinu dana kasnije debitovao je za reprezentaciju Hrvatske, čije je veliko pojačanje pod obručima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC