• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko pojačanje stiže u Lejkerse!

Više nema dileme, poznati košarkaš stiže kod Lebrona i saigrača.

 Spenser Dinvidi prelazi u Lejkerse Izvor: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Iskusni američki košarkaš Spenser Dinvidi (30) prelazi u Los Anđeles Lejkerse, objavljuju najbolje obavešteni američki novinari. On je trenutno slobodan igrač poslije odlaska iz Bruklin Netsa u četvrtak, a potom i ekspresnog rastanka sa Toronto Reptorsima.

U zamjenu za njega, iz Toronta u Bruklin prešao je Nijemac Denis Šruder, a odmah se znalo da Dinvidi neće biti dio tima srpskog trenera Darka Rajakovića. On će u nastavku sezone pojačati Lejkerse, koji su ove sezone osvojili prvi "NBA kup", ali su potom imali ogromne probleme i tek prethodnih nedjelja su stabilizovali formu. Lebron Džejms, Entoni Dejvis, Ostin Rivs i ostvarili su četiri pobjede u posljednjih pet mečeva (uz jedini poraz od Denver Nagetsa) i dočekuju Dinvidija na devetom mjestu tabele Zapadne konferencije, sa skorom 28-26.

Dinvidijev bivši saigrač iz Bruklina, Dijanđelo Rasel, koji je u prošlom meču protiv Nju Orleansa (139:122) ubacio 30 poena, već je nagovijestio Dinvidijev dolazak novinarima.

"Upoznaćete ga veoma brzo", rekao je on predstavnicima medija, nakon što je učestvovao u spektakularnoj pobjedi Lejkersa. U meču protiv Pelikansa, Lejkersi su ubacili čak 87 poena za poluvrijeme i definitivno nagovijestili bolje dane tima Darvina Hema.

Dinvidi je došao u ligu kao 38. "pik" na draftu 2014. godine. Odabrao ga je Detroit, u kojem je proveo dvije godine i "spuštan" je i u razvojnu ligu do 2016, kada je prešao u Bruklin Netse i tokom pet godina u tom timu igrao sjajno. Potom je po sezonu proveo u Vašingtonu i Dalasu, a u sezoni 2023/24 vratio se u Netse. Ove sezone, Dinvidi je prosječno ubacivao po 12,6 poena po meču uz šest asistencija u prosjeku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC