• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija juri Eurobasket u Gruziji: Strašni centri i Amerikanac na pleju, sa njima Džikić napada Pešića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija će od 18 časova igrati drugo kolo kvalifikacija za Eurobasket protiv Gruzije, a ovaj meč bi mogao naš tim da dovede na prag odlaska na prvenstvo Evrope.

 Srbija Gruzija uzivo prenos livestream RTS 1 Sport klub link Eurobasket Izvor: MN PRESS

Srbija nastavlja svoj put ma Eurobasketu 2025. godine. Nakon pobjede nad Finskom u prvom meču i sada je na redu utakmica sa selekcijom Gruzije. Poslije prvog meča u Beogradu srpski momci sada gostuju i odletjeli su u Tbilisi.

Selektor Svetislav Pešić je više puta upozorio da ne sme biti opuštanja i da srpski tim mora da ređa pobjede, a ovaj meč je dodatno bitan jer će biti posljednje okupljanje srpskih košarkaša prije odlaska na pripreme za Olimpijske igre u Parizu.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Utakmica se igra od 18 časova i naravno moći ćete da pratite uživo prenos tekstualno na MONDU. Što se tiče TV prenosa biće realizovan na "RTS-u" kao i na kanalima "Sport kluba".

SRBIJA DOBILA POJAČANJE!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Za ovaj meč Uroš Trifunović nije uspio da se spremi, ali se oporavio Ognjen Dobrić. On će prema najavama zamijeniti Aleksu Radanova u sastavu pa će ekipa "orlova" izgledati ovako: Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Balša Koprivica, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Dušan Ristić.

ŠTA KAŽE PEŠIĆ?

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

"Kao i svaka sljedeća, uvijek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sljedeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promijenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić", rekao je pred ovaj meč Svetislav Pešić.

KO NAPADA SRBIJU?

Izvor: Profimedia/David Ramirez / Dax Images

Kiksirala je Gruzija u prvom kolu i sjajni Ife Lundberg je režirao iznenađenje kada je doveo Dansku do pobjede. Zbog toga će u Tbilisiju biti još teže jer srpski tim igra protiv ekipe koja ima imperativ pobjede i nema prostora za kiks.

Lideri tima su svakako jedan od najboljih visokih igrača Evrope Tornike Šengelija kao i veteran Georgi Šermadini koji obara rekorde u ACB ligi i ne staje sa 34 godine. Mnogi pamte i Giorgija Cincadzea iz dana u MZT-u, a tu je i krilni centar Beka Burjanidze koji se dokazao u Španiji igrajući za Sevilju, Korunju, Andoru i Gran Kanariju. Kao stranac tu je bek koji je nedavno potpisao za Makabi Džo Tompson tako da napadačih oružja ne fali Gruziji.

Utakmica je od 18 časova, a Gruzija osim domaćeg terena ima dokazanog selektora, kvalitetan tim koji u manje-više ovom sastavu igra godinama i pritisak poslije poraza na startu. Neće biti lako!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:19
Svetislav Pešić o Nemačkoj
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC