• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija igra protiv trenera koji je najbolje zna!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Srbije imaće za rivala tim trenera koji je najbolje poznaje u grupi.

 Srbija igra protiv Gruzije selektor Džikić Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije doputovala je u Gruziju jer će u Tbilisiju u ponedjeljak od 18 časova igrati drugi meč kvalifikacija za Eurobasket 2025. Tim Svetislava Pešića ima veliku šansu da napravi veliku prednost u odnosu na Gruziju već u prvom kvalifikacionom "prozoru", jer je naredni rival srpskog tima izgubio od Danske u petak, dok je Srbija pobijedila Finsku.

Na klupi domaće reprezentacije sjediće srpski stručnjak Aleksandar Džikić, bivši šef struke Partizana, Budućnosti, Hapoela iz Jerusalima i niza klubova, koji je selektor Gruzije od 4. januara, kada je napustio izraelski tim.

Tim Srbije je u nedjelju ujutru krenuo čarter letom iz Beograda, a nakon popodnevnog odmora, ekipa je izašla na večernji trening. Pred sutrašnju utakmicu protiv Gruzije, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je izjavio:

"Kao i svaka sljedeća, uvijek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sljedeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promijenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu".

Odmah posle meča, reprezentacija Srbije se čarter letom vraća za Beograd. Ovo će biti i posljednja takmičarska utakmica srpskog tima do 27. jula i Olimpijskih igara u Parizu. U kvalifikacionoj grupi "orlova" takmiče se Srbija, Finska, Gruzija i Danska, a plasman na Eurobasket 2025 izboriće dvije ekipe, s tim da je Finska automatski kvalifikovana kao domaćin.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC