• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TO NIJE NIŠTA NOVO ZA NAS!" Srbija nikada ne smije da ima pritisak jer je vicešampion svijeta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Svetislav Pešić zadovoljan partijom svojih izabranika protiv Gruzije.

 Svetislav Pešić zadovoljan partijom Srbije protiv Gruzije Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Gruziju u okviru drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. "Orlovi" su bili veoma dobri na Kavkazu i slavili su 76:63, za drugu pobjedu u okviru kvalifikacija, a selektor Svetislav Pešić bio je više nego zadovoljan učinjenim na gostovanju.

"Jako bitna pobjeda za nas. Odbrana je bila ključ utakmice u najvećem dijelu, kao i naša organizacija napada. Moji igrači su uradili sjajan posao protiv Šengelije i Tomasona, statistika kaže da smo imali 20 poena iz tranzicije. Uz našu dobru odbranu i visoku motivaciju, bili smo u poziciji da pomažemo jedni drugima, ne samo individualno, nego i timskom odbranom. To nam je otvorilo vrata brže igre u napadu. Bili smo dobri i u pozicionom napadu, ali imamo talenat da donosimo još i bolje odluke. Važno je ovo što smo uradili, jer nam to daje dobru podlogu za nastavak kvalifikacija", rekao je Svetislav Pešić.

Selektor "orlova" je pohvalio i Cincadzea koji je odigrao posljednji meč u dresu Gruzije (217 nastupa) rekavši da je bilo jasno da je veoma motivisan, ali i da koliko god da su ga dobro čuvali - dva puta je uveo utakmicu u egal "svojim ponašanjem i zalaganjem". Na tome mu je Pešić čestitao i dodao da njegovi igrači i on ne osjećaju dodatni pritisak kao vicešampioni svijeta.

"To nije nešto novo za nas. Mi moramo uvijek da budemo spremni da se nosimo sa tom pozicijom, kao i da smo favoriti. To nas tjera da radimo još više, da budemo još bolji. Igrači su htjeli da pokažu kvalitet, jer nam je sljedeće okupljanje tek na pripremama za Olimpijske igre. Ovo im je motiv više da se pripreme za Igre kroz klupske sezone, da pruže još više", zaključio je Svetislav Pešić obraćanje iz Gruzije.

Naredni mečevi kvalifikacija igraju se tek u novembru, dakle poslije Olimpijskih igara u Parizu.

(MONDO - M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC