• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan na pakleno teškom gostovanju - NAJTEŽEM do kraja

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli će imati pakleno težak zadatak ovog četvrtka.

 Barselona Partizan najava  Izvor: Claudio Degaspari/© MN press, all rights reserved

KK Partizan ovog četvrtka u Barseloni igra jako važan meč u borbi za plasman u Top 10 Evrolige. Poslije bolnog poraza na gostovanju Armaniju i nakon četiri neuspjeha u poslednjih pet kola, tim Željka Obradovića u foto-finišu ligaškog dijela igra svaki meč kao da je "malo finale". Tako pristupa i gostovanju moćnoj Barseloni, drugoplasiranoj ekipi tabele koja ima skor 19-9.

"Možemo mnogo stvari da uradimo da dođemo do pobjede. Za početak da budemo svoji, da igramo dobro 40 minuta, a ne 36, 37... Ofanzivno da budemo odlučni, da uzimamo šuteve na kojima radimo i pogađamo ih. Što se tiče odbrane, da imamo mu*a da zaustavimo rivale ispred sebe da postižu poene. Moramo da radimo stvari koje nemaju veze sa taktikom", rekao je kapiten Partizana Kevin Panter za Mozzart Sport.

Trener Željko Obradović naglasio je visoke ambicije i veliki kvalitet Katalonaca.

"Igramo protiv tima koji ima veliki kvalitet i igraju veoma dobro. Tim koji je sigurno među favoritima za fajnal for i osvajanje titule. Vraćajući se na početak i prvi meč u Beogradu, ništa se nije promijenilo u njihovoj igri. Imaju jasan kvalitet i biće potrebno da odigramo fantastično ako želimo da pobijedimo", istakao je Obradović.

Barselona je u posljednjem meču kod kuće u Evroligi doživela poraz od Monaka Saše Obradovića 67:77, a u prošlom kolu se u gostima odmah iskupila i savladla Valensiju 88:78. Blistao je u tom meču nekadašnji igrač Partizana i ljubimac Grobara Jan Veseli sa 21 ubačenim poenom, a u redovima Katalonaca bio je i čuveni Riki Rubio, koji je ove zime zaigrao za "Blaugranu". Naravno, srpski internacionalac Nikola Kalinić imaće i u četvrtak važnu ulogu i veliku minutažu.

"Mi ćemo dati sve od sebe. Treniramo jako, radimo, pokušavamo da napravimo taktiku za sve, pokušaćemo da izborimo najbolje moguće mesto. Vjerujem da možemo da pobijedimo, prošle godine smo pobijedili Real, vjerujem da isto možemo i u Barseloni. Da pokažemo da smo tim", rekao je u najavi utakmice Alen Smailagić.

Crno-bijeli će poslije meča protiv Barselone odigrati još pet kola do nokaut faze, a od tih pet u četiri će biti domaćini (Baskonija, Real, Olimpijakos i Valensija), uz samo još jedno gostovanje - protiv Albe u pretposljednjem kolu.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC