• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan sreo slavnog srpskog sportistu: Prepoznajete li čovjeka koji je osvojio 13 medalja za Srbiju?

Susret srpskog košarkaša i legendarnog plivača Milorada Čavića u SAD.

 Sreli se Bogdanović i Čavić Izvor: Instagram/bogdanbogdanovic/Printscreen

Jedan od najboljih srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović igra impresivnu sezonu u NBA ligi, a kratku pauzu u gustom rasporedu iskoristio je za posjetu Univerzitetu Kalifornija. Na njegovom Instagram profilu mogu se vidjeti fotografije iz kampusa tog koledža, ali i jedna sa legendarnim srpskim sportistom. Bogdanović se fotografisao sa slavnim Miloradom Čavićem.

"Pravi šampion", napisao je Bogdanović u objavi, a ljubitelje sporta u Srbiji oduševilo je što poslije nekoliko godina mogu da vide Čavića koji se rijetko pojavljuje u javnosti. Milorad se nakon aktivne plivačke karijere ponovo odselio za SAD, gdje posljednjih nekoliko godina živi i radi. Pogledajte zajedničku fotografiju:

Izvor: Instagram/bogdanbogdanovic/Printscreen

Podsjećamo, Milorad Čavić rođen je u Anahajmu, savezna država Kalifornija, ali je tokom profesionalne karijere plivao za Jugoslaviju i Srbiju. Kao najveći rezultati u karijeri izdvajaju se srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je svima bilo jasno da je do tastera stigao prije Majkla Felpsa, kojeg je tehnologija proglasila za olimpijskog šampiona na 100 metara leptir stilom.

Čavić je osvojio zlatnu medalju na 50 metara leptir i srebro na 100 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine, a godinu dana ranije u Ajndhovenu je bio najbolji na Evropskom prvenstvu na 50 metara leptir. To takmičenje obilježio je i izlaskom na pobjedničko postolje u majici "Kosovo je Srbija", zbog čega je prvobitno suspendovan - kasnije mu je vraćeno i odličje i evropski rekord u tom trenutku. Zlatnu medalju u svojoj omiljenoj disciplini osvojio je i 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Debrecinu. Takođe, ima šest zlatnih i tri srebrne medalje na Evropskim prvenstvima, kada je riječ o takmičenjima u malim bazenima. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC