• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši košarkaš Cibone u teškom stanju! Objavio je uznemirujuću fotografiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svojevremeno je Kori Vilijams bio najbolji akter meča Cibone i Partizana u regionalnoj ligi.

 bivsi kosarkas cibone kori vilijams ima kancer Izvor: Twitter/chomicide/printscreen

Nekadašnji američki košarkaš Kori Vilijams (46), bivši igrač zagrebačke Cibone, trenutno se bori za život! Uznemirujuće fotke iz bolnice podijelio je na svom profilu na Tviteru, a navijači sa svih strana svijeta pružaju mu podršku. Vilijamsu je prošle godine dijagnostifikovan kancer debelog crijeva i to u četvrtom stadijumu, pa su hemoterapije jedini način borbe za život.

"Šta god je potrebno, ja ću odraditi. Šta god je potrebno", napisao je Kori, uz fotografiju sebe u hiperbaričnoj komori. Nekadašnji bek nije ostavio dubok trag u dresu Cibone i brzo je napustio klub. Mandat u Zagrebu obilježio je utakmicom protiv Partizana kada je postigao 26 poena na meču, ali su crno-bijeli pobjedom obezbijedili odlazak na F4 regionalnog takmičenja.

Vilijam je neposredno prije tog meča stigao u Zagreb, kao MVP australijske lige. Tamo je igrao najbolju košarku u svom životu i stekao kultni status, isti kakav je imao na ulicama Njujorka, gdje je dobio nadimak "Homicid". Bez ikakvog košarkaškog pedigrea, kroz škole koje nisu poznate po košarkaškim programima i bez kontakata sa ljudima koji bi mogli da ga proguraju, Kori Vilijams se borio za svoju ulogu u košarkaškom svijetu na teži način, igrajući košarku na ulici.

Kori Vilijams je 1999. godine izašao na NBA draft, ali nije izabran i tada je počelo njegovo lutanje po čitavom svijetu. Promijenio je čak 25 klubova u karijeri, povremeno igrao za ekipe u Razvojnoj ligi, ali i na egzotičnim destiancijama širom planete. Između ostalog nastupao je u Brazilu, Švedskoj, Kini, Njemačkoj, Venecueli, Francuskoj, Australiji, Libanu, Portoriku i Hrvatskoj. Dres Cibone nosio je tokom 2008. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC