• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos na tabeli Evrolige pred plej-of: Više ne zavisi od Partizana, a tek sad počinje drama!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pet timova bori se za deseto mjesto u Evroligi, a pet timova bori se i za drugu poziciju na tabeli!

 Evroliga borba za drugo mjesto i plej-in Izvor: MN PRESS

Završeno je i 32. kolo Evrolige - ostale su još samo dvije runde prije nego što saznalo kako će biti raspoređeno prvih šest timova u elitnom košarkaškom takmičenju u Evropi, ali i koja četiri tima će se kroz plej-in boriti za dodatna dva mjesta i četvrtfinale prestižnog takmičenja. gotovo čitava sezona evroligašima staje u naredna dva kola, a mnogo je pitanja na koje treba dobiti odgovor. Prije svega jer je velika gužva na vrhu tabele!

Mjesto u plej-ofu obezbijedili su Real Madrid, Panatinaikos, Monako, Barselona, Fenerbahče, Olimpijakos i Makabi, koji je za sada sigurnan u plej-inu, a nada se da bi nekoga mogao da i da preskoči kako bi sebi olakšao posao. Sigurno će u digravanje Virtus, dok je jedna pobjeda na posljednje dvije utakmice potrebna Baskoniji kako bi u potpunosti osigurali mjesto u plej-inu. Za preostalu poziciju bori se čak pet ekipa - Efes, Partizan, Žalgiris, Olimpija i Valensija!

U ubjedljivo najboljoj situaciji je Anadolu Efes (15-17) kojem dvije pobjede garantuju mjesto u plej-inu. Oni će do kraja takmičenja igrati protiv Fenerbahčea u gostima i Crvene zvezde na svom terenu, a ukoliko oba puta slave rivalima neće dati nikakvu šansu u borbi za deseto mjesto. Eventualni kiks turskog tima najspremnije čeka Partizan, jer ima lakši raspored nego rivali, ali i bolji međusobni skor od svih timova protiv kojih se bori!

Crno-bijeli će morati da zabilježe dvije pobjede, protiv Albe u Berlinu i Valensije u Beogradu, s tim što je španski tim jedan od njihov konkurenata za mjesto u doigravanju. Meč posljednjeg kola biće izuzetno važan, ukoliko prije toga ne dobijemo odgovore na neka od pitanja koja trenutno muče ljubitelje evropske košarke.

Kada smo već pomenuli timove koji su osigurali mjesto u plej-ofu, trebalo bi da kažemo da se ni tamo apsolutno ništa ne zna! Osim toga da će Real Madrid biti prvi jer je pobjeda nad Crvenom zvezdom bila njihova 26. u Evroligi ove sezone. Madriđane prate Panatinaikos, Monako i Barselona koji imaju identičan skor (21-11), dok su Fenerbahče i Olimpijakos jedan korak iza (20-12). U teoriji, Olimpijakos bi mogao da stigne do druge pozicije, iako je u ovom momentu tek šestoplasirani tim Evrolige.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC