• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović najavio povlačenje iz Zvezde? Spomenuo nasljednika, pa progovorio o sezoni: Tu smo pogriješili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nebojša Čović najavio je povlačenje iz Crvene zvezde.

 Nebojša Čović najavio povlačenje iz Crvene zvezde Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Nebojša Čović najavio je povlačenje iz Crvene zvezde Meridianbet. Nije otkrio tačno kada i šta je plan, ali je spomenuo i ko bi mogao da ga nasledi i uvjeren je da Željko Drčelić može da ga naslijedi na mjestu prvog čovjeka kluba.

"Mislim da sam pronašao nasljednika, ozbiljno vam kažem. Mislim da je to Željko Drčelić, predsjednik Upravnog odbora. Znate dobro da nikada nisam nekoga hvalio pro forme, kao što nikada pro forme nisam ni napadao. Smatram da je Željko čovjek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci. Mislim da smo pogodili sa čovjekom, kao i sa dobrim brojem ljudi u Upravnom odboru. U tom skautingu, za razliku od ovog igračkog, nismo promašili. Taj skauting je veoma bitan kao potencijal, da nikada ne promašite ili da što manje promašite. Uvijek ćete da mašite i u tom igračkom skautingu", rekao je Čović za "Meridian sport".

Zvezda nema čemu da se nada u Evroligi, dok je u ABA ligi obezbijedila prvu poziciju i prednost domaćeg terena. "To je veoma bitno, nama je sezona loša sa aspekta Evrolige. Nedostajalo je i sreće, napravili smo greške i u skautingu i oslanjali se na iskusnog čovjeka koji jako dobro poznaje košarku, Duška Ivanovića. Šabaza Nejpira doveli smo da bude prvi plej, on nije bio ni peti. Kada vam se kuća sruši na pleju, znate šta se događa. Jago je doveden da bude treći organizator igre, pa je postao prvi. Imali smo i dosta povreda, nismo imali dovoljan stepen posvećenosti u skautingu i cijenu toga platili smo preko Evrolige."

Jasno je da je glavni cilj Zvezde titula u ABA ligi. "Došao je Sferopulos i uspio je da harmonizuje i homogenizuje tim koji on nije birao. Ne mislim ništa loše o Dušku kada ovo kažem, ali kada se već u čaršiji vode trač partije, među onima koji znaju nešto o košarci i onima koji ne znaju. Razlog njegovog odlaska je jednostavan, upravo ono što sam rekao o selekciji. Krunski cilj je ABA liga, da bi se osvojila potrebno je da budete prvi na kraju ligaškog dijela, znamo šta se dogodilo prošle godine. Prednost domaćeg terena je veoma značajna. Da li će uvijek biti? Vidjećemo. Dosta igrača dolazi iz povreda i nadam se da ćemo imati kompletan tim za završnicu sezone", zaključio je Čović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC