• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji NBA košarkaš bori se za život: "Znam, neću još dugo..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svojevremeno je Nejt Robinson bio jedno od omiljenih lica u NBA.

 kosarkas nejt robinson umire ako ne dobije bubreg Izvor: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

Nekadašnji NBA košarkaš Nejt Robinson (39) ovih dana bori se za život! Beku koji je u NBA ligi bio čuven po svojoj agresivnosti i eksplozivnosti neophodna je transpantacija bubrega kako bi preživio, a dok se ne pojavi donor koji bi mu spasao život bivši košarkaš mora redovno da odlazi na dijalize koje mu mnogo pomažu.

Trostruki šampion u zakucavanjima na Ol-star vikendu, iako je visok tek 175 centimetara, otkrio je detalje svakodnevne borbe koju vodi. Po njegovim riječima, neće još dugo biti živ ukoliko se ne pojavi donor koji će mu dati bubreg.

"Znam da mi nije mnogo ostalo, ako ne dobijem novi bubreg. Neću još dugo poživjeti. Zato svaki trenutak koristim koliko mogu. Nečije tijelo odbija dijalizu. Hvala Bogu moje ne odbija i mogu da živim. Da ne idem na dijalizu ne bih preživio više od nedjelju ili dvije. Ozbiljno je, ne smijem da je propustim nijedan dan. Idem tri dana nedjeljno po četiri sata. Očiste mi krv i izvade sve toksine. Mnogo mi pomažu jer tako preživljavam", ispričao je Nejt Robinson.

Svojevremeno je Nejt izabran kao 21. pik na draftu 2005. godine, a tokom bogate NBA karijere igrao je za Njujork, Boston, Oklahomu, Golden Stejt, Čikago, Denver, Kliperse i Nju Orleans prije nego što je počeo da luta i zaigrao za nekoliko timova širom svijeta. Danas povremeno igra košarku, ali više vremena provodi sa najbližima.

"Dijaliza mi pomaže i sada samo uživam u trenucima u kojim sam zdrav. Izlazim sa djecom, porodicom, igram košarku, sve stvari koje volim. Pokušavam da ostanem normalan", rekao je bivši NBA košarkaš i dodao koji se nakon igračkih dana okušao i u borilačkim sportovima. On je pod nadimkom "Kriptonejt" ušao u ring protiv jutjubera Džejka Pola, koji ga je savladao nokautom u drugoj rundi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC