• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doživotno izbačen iz košarke! Kladio se na sebe u NBA ligi, na crno zaradio više od milion!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznati košarkaš drakonski kažnjen zbog klađenja!

 kosarkas toronta porter izbacen iz nba lige i kosarke Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaš Toronto Reptorsa Džontej Porter dobio je doživotnu zabranu nastupa u NBA ligi zbog kršenja pravila o nedozvoljenom klađenju košarkašima. Nadležni su otkrili da je Porter prekršio tri pravila zbog kojih više nikad stati na teren - odavao je povjerljive informacije kladioničarima na sport, svjesno je igrao "pod ručnom" u jednoj ili više utakmica zbog klađenja i kladio se na NBA utakmice.

Utvrđeno je da je igrač srpskog trenera Igora Kokoškova uoči utakmice 20. marta odao povjerljivu informaciju o svom zdravlju osobi za koju je znao da se kladi na NBA utakmice. Porter je rođeni brat saigrača Nikole Jokića, Majkla Portera.

Druga osoba koja ima veze sa njim stavila je uplatu od 80.000 dolara za 'onlajn' klađenje, da bi osvojila 1,1 milion dolara, kladeći se da će Porter lošije nastupati nego inače na toj utakmici. Viralni su postali video-snimci na kojima se vide njegove gestikulacije kada daje koš uz čudan let lopte, pa je ovakva reakcija NBA lige bila očekivana, iako je izuzetno oštra.

"Ništa nije važnije od zaštite integriteta NBA takmičenja zbog naših navijača, naših timova i svih koji su u vezi sa ovim sportom i zbog toga je grubo kršenje pravila Džonteja Portera suočeno sa najtežom mogućom kaznom. Legalno klađenje na sport stvara transparentnost koja pomaže u otkrivanju sumnjive ili nenormalne aktivnosti, a ova situacija takođe podiže značaj neophodnog pravnog okvira, koji se odnose na klađenje koje se nudi na svoje utakmcie i na svoje igrače. Radićemo aktivno sa svim nadležnima u industriji i borićemo se beskpromisno da zaštitimo našu ligu i igru", saopštio je komesar NBA lige, Adam Silver.

Džontaj Porter rođen je 1999. godine i igrao je za Toronto od 2023, a prethodno je bio član Memfisa, u koji je 2020. godine stigao kao ruki. Igra na poziciji centra i krilnog centra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC