• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić dominirao, Denver pokazao ko je šampion! Srbin "zaplesao" i donio prvu meč loptu!

Autor Dragan Šutvić

Denver je pobijedio Minesotu i poveo u seriji sa 3:2, a Nikola Jokić je ponovo briljirao.

 NBA liga Denver pobijedio Minesotu 40 poena Jokića Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ovako igraju šampioni! Denver je odbranio domaći teren i u petom meču serije pobijedio Minesotu - 112:97 (28:26, 22:18, 38:30, 24:23). Ponovo je briljirao nezaustavljivi Nikola Jokić koji je meč završio sa 40 poena, 13 asistencija, 7 skokova, bez izgubljene lopte i pokazao zašto je MVP po treći put.

Igrao je srpski centar praktično sam u prvom poluvremenu, dao je 19 poena, Džamal Marej i Majkl Porter junior su se žestoko mučili da nađu put do koša (50:44). Samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti su napravili seriju 11:3 i poveli (53:55). Tada je na scenu stupio Srbin. Uzeo je loptu, dao 16 poena u tom kvartalu i bio je najzaslužniji što je domaćin u posljednjih 12 minuta ušao sa dvocifrenim plusom (88:74).

Dobio je odmor na startu posljednje deinice, "vukovi" su to iskoristili da pokušaju da se vrate, ali čim je najbolji košarkaš na planeti opet kročio na parket, sve je bilo gotovo. Doneo je Denveru vođstvo od 3-2 u seriji i sada ima dvije meč lopte. Prvu u Minesoti, a ako je ne iskoriste, sedmi meč se igra opet u Koloradu.

Kako je izgledao meč i kako su Nagetsi igrali u odbrani najbolje govori to da je najbolji igrač gostiju Entoni Edvards sredinom posljednje dionice imao samo 14 poena, uz šut 3/13. Jednostavno, Denver je njega odlučio da "zaključa" i da pusti da ga drugi pobijede ako mogu, a napadački arsenal njegovih saigrača nije na tako visokom nivou, što se i vidjelo. Posebno bez povrijeđenog plejmejkera Majkla Konlija.

Pored Jokićevih 40 poena u pobjedničkom timu istakli su se još Gordon (18, 10sk, 5as), Marej 16, 4as) i Koldvel-Poup (16, 4/5 za tri, 5sk, 4as). Na drugoj strani je Tauns bio najefikasniji (23, 6sk, 4as), Edvards je uz 18 poena (5/15) imao i 9 asistencija, a Gober je imao dabl-dabl (18, 11sk).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC