• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda za meč loptu, Partizan za brejk - sve o finalu ABA lige!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda i Partizan nastavljaju borbu za trofej u ABA ligi!

 Crvena zvezda Partizan druga utakmica finala ABA lige najava  Izvor: MN PRESS

Nastavlja se borba za titulu u ABA ligi! Nakon što je Crvena zvezda u dramatičnoj završnici uspjela da dobije prvi meč 85:82 i povede u seriji, sada se igra druga utakmica, takođe u hali "Aleksandar Nikolić". Razlika je u sat vremena pa sada meč počinje od 19:30, a zatim će se serija preseliti u "Beogradsku arenu".

Nakon prvog meča nije nedostajalo tenzija, pa se KK Partizan žalio na suđenje. Poznato je i ko će suditi drugu utakmicu, a za sada samo znamo da crno-bijeli čekaju ekspertizu odluka iz prvog meča.

Što se tiče tradicije, ona govori da je pobjeda u prvom meču ogroman kapital, kao i da se na gostujućim terenima u ABA derbijima ne pobjeđuje. Da li su tradicije tu da ostanu ili da se ruše, vidjećemo već od 19:30.

GDJE JE PRENOS I KAKO DA PRATIM?

Navijači Crvene zvezde sa sezonskim ulaznicama moći će da prate meč sa tribina "Pionira". U prošlom meču su ispunili tribine do posljednjeg mjesta, što se i sada očekuje. Ostali će moći da prate meč na kanalima "Arene sport", a naravno na MONDU će biti realizovan tekstualni prenos uz javljanje sa lica mjesta.

KO FALI?

Ponovo će Crvena zvezda biti bez povrijeđenog Adama Hange, a na terenu neće biti ni Nikole Topića. Drugi put se povrijedio na meču sa Partizanom, ponovo je isto koljeno u pitanju, a sada je srećom prema informacijama iz kluba povreda lakše prirode. Ipak slijedi mu makar 10 dana oporavka što praktično znači da je serija za njega gotova, ma kako da se kreću rezultati utakmica i ma koliko mečeva bude odigrano.

Što se tiče Partizana ne djeluje Balša Koprivica spreman za minute, mada je u sastavu. Ipak vidjećemo kako će rasporediti minutažu Željko Obradović jer je njegov tim majstoricu sa ekipom Budućnosti u polufinalu ABA igrao 10. i ovo će biti treća utakmica u pet dana.

KO JE U FORMI?

Džejms Naneli. On je i u polufinalu protiv Podgoričana i sada u finalu prvo ime Partizana i igrač u ubjedljivo najboljoj formi. Spakovao je 27 poena i završio sa indeksom 33 prošli meč. Ipak moraće da mu se pridruiže još neki saigrači napadački pa se nadaju u Partizanu da bi Panter, Ledej ili Kaminski koji je znao protiv Zvezde da zablista da odigraju bolje nego u prvom meču.

Što se tiče Crvene zvezde Dejan Davidovac je bio hladan i smiren kada je bilo najpotrebnije, ali ostaje utisak da je najbolji pojedinac sa prvog meča bio Jago dos Santos, kome nije ovo bio prvi derbi u kome igra odlično. I sam je rekao da ga ovakve utakmice inspirišu, ali treba pomenuti prije svega sjajnu odbranu crveno-bijelih koja nije dozvolila rivalu poene iz igre u posljednjih šest minuta meča.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC