• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boston je najbolji tim u NBA ligi! Nadoknadili "minus 18" u Indijani i poveli 3:0!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Boston Seltiksi nakon impresivnog ligaškog dijela sezone nastavljaju da razbijaju rivale u plej-ofu.

 boston pobijedio indijanu u finalu istocne konferencije nba Izvor: CJ GUNTHER/EPA

Košarkaši Bostona igraju najbolju košarku u NBA ligi ove sezone! Bili su surovi u ligaškom dijelu takmičenja, a kada je počeo plej-of nisu spustili nogu sa gasa - nastavljaju da gaze rivale na putu ka trofeju koji čekaju već više od 15 godina! U trećem meču finalne serije na Istoku najbolje košarkaške lige na svijetu savladali su Indijanu (114:111) - prvi put na gostujućem terenu, pa sada imaju ogromnih 3:0 u seriji!

Indijani nije bilo dovoljno ni što je veći dio meča provera u prednosti, jer se u samom finišu susreta na parketu "pojavio" Džru Holidej, koji je za njih postao nerješiva enigma. Uprkos prednosti koju su čuvali od druge do posljednje dionice, igrači Indijane su morali da gledaju slavlje Bostona nakon velikog preokreta i čak 12 nadoknađenih poena u posljednjem periodu.

Sredinom druge i sredinom treće dionice Indijana je u dva navrata imala maksimalnih 18 poena prednosti na svom kontu, ali je Boston sve to istopio u posljednjem kvartalu. Tada je proradio šampionski gen Seltiksa, koji nisu imale mnoge prethodne generacije ovog kluba, pa je upisana pobjeda koja bi mogla da najavi kraj kompletne serije.

Važna pobeda Seltiksa.
Izvor: YouTube/Hooper Highlights

Do pobjede na gostovanju Boston Seltikse predvodio je Džejson Tejtum sa 36 poena, a pratili su ga Džejlen Braun sa 24 i al Horford sa 23 poena. Već smo istakli ulogu Džrua Holideja koji je meč završio sa 14 poena, dok je jedan manje imao Derik Vajt. Na drugoj strani čak četvorica košarkaša postigla su više od 20 poena - Endrju Nembhard zaustavio se na 32, Ti DžejMekonel na 23, a Paskal Sijakam i Majls Tarner na po 22. Ispostaviće se, nedovoljno za prvu pobjedu u seriji.

Pobjedom u trećem meču, prvom pred navijačima Indijane, Boston je došao na korak od pobjede i plasmana u veliko finale. Naredni meč igra se u noći između ponedjeljka i utorka, u dva ujutru po srpskom vremenu. Na Zapadu NBA lige u finalu se sastaju Dalas i Minesota, a Maveriksi imaju prednost (2:0) uz dva napravljena brejka.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:26
Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC