• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron Džejms se odriče 51 miliona dolara da bi zaigrao sa sinom?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slavni košarkaš Lebron Džejms vjerovatno će karijeru završiti u timu u kojem počinje avanturu njegov sin Broni.

 lebron dzejms se odrice 50 miliona dolara da bi igrao sa sinom Izvor: Profimedia/JAVIER ROJAS/PI

Američki košarkaš Lebron Džejms spreman je da se odrekne ugovora za narednu sezonu i čak 51 miliona dolara koji mu sljeduju ukoliko ostane u Lejkersima zato što ima nevjerovatnu želju da zaigra sa svojim sinom! NBA veteran nema namjeru da ode u penziju, a od toga gdje će igrati naredne sezone zavisi i kako će se razvijati draft na kojem dobre šanse da stignu u najjaču ligu na svijetu imaju srpski košarkaši Nikola Topić i Nikola Đurišić.

Navodno, ostanak Lebrona Džejmsa u Lejkersima zavisi isključivo od toga da li će slavni tim odlučiti da draftuje njegovog sina! Već godinama jedan od najboljih igrača u istoriji ističe svoju želju da igra u istom timu sa svojim sinom i tako ispiše istoriju NBA lige, a očigledno neće birati sredstva da ispuni cilj.

Ukoliko Lejkersi ne izaberu Bronija Džejmsa, koji nije impresionirao na testiranjima i ne predviđa mu se visok plasman na draftu, Lebron će iskoristiti igračku opciju, raskinuti ugovor i postati slobodan agent. Tada će situacija biti kristalno jasno - ogromne šanse da ga potpiše za narednu sezonu imaće tim koji u noći drafta izabere mladog Bronija.

Da se situacija stvarno zakomplikovala jasno je i nakon gostovanja agenta Pola u jednom podkastu. Poznati sportski menadžer izlanuo se i otkrio da Lebron Džejms pred narednu sezonu izlazi na tržište, odnosno mijenja tim za koji će igrati na samom zalasku karijere. Mnogi timovi razmišljaju da draftuju mladog Bronija samo kako bi privukli Lebrona, koji osim kvaliteta na terenu dovodi i kompletnu medijsku mašineriju u ekipu, pa bi se tako pisali tekstovi, snimali filmovi i podkasti, a u televizijskim prenosima svi bi pričali o franšizi u kojoj igraju otac i sin.

Naravno, sve to pod uslovima da Lejkersi ne pristanu na "ucjenu". Tim iz Los Anđelesa ima pravo da bira sa 17. pozicije na predstojećem draftu, a ta pozicija daleko je iznad kvaliteta koje je mladig Broni Džejms prikazao za sada. Ipak, biće to jedina prilika da Lejkersi uzmu sina svog najboljeg košarkaša, pošto je gotovo sigurno da će ga neki tim pokupiti u finišu prve ili na početku druge runde drafta.

Postoje i oni koji su otišli korak dalje, pa tvrde da će Atlanta Hoksi sa prve pozicije izabrati baš Bronija Džejmsa, kako bi ubijedili Lebrona da potpiše ugovor sa franšizom i u tom timu okonča svoju igračku karijeru. Da li će se to i desiti, vidjećemo 26. i 27. juna. Po prvi put u istoriji draft će biti održan u dvije faze - podijeljen na prvu i drugu rundu. 

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:11
Lebron Džejms ispalio Nikolu Jokića
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC