• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koga sve nema na Pešićevom spisku za Olimpijske igre? Dvojica ključnih igrača se povukla, a Nikola čeka NBA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je tu. A ko nije?

 Koga nema na spisku reprezentacije Srbije za Olimpijske igre Izvor: Kurir/Dado Đilas/Nenad Kostić/Dusan Milenkovic/ATAIMAGES/MN Press

Srbija je dugo čekala da sazna da li će se Nikola Jokić staviti na raspolaganje Svetislavu Pešiću za Olimpijske igre u Francuskoj, a iako se centar Denver Nagetsa nije javno oglašavao to što se našao na širem spisku trofejnog selektora je dalo odgovor. Za ostatak srpskih NBA igrača smo znali da će igrati za nacionalni tim od ranije, a kod evroligaša se pitanje ne postavlja.

Bilo je nekih iznenađenja na spisku kao što su dodavanje novog centra Crvene zvezde Uroša Plavšića nacionalnom timu, ali nije bilo takođe nekih imena na koja smo navikli! Pa ko je to nedostajao?

STEFANE, HVALA ZA SVE! BORIŠA, ČEKAMO TE!

Mnoge je začudilo što nema Stefana Jovića u nacionalnom timu, a onda smo saznali da se iskusni organizator igre povukao. Sa 33 godine je završio sa četiri srebra u nacionalnom timu i ostavio je trag koji se neće zaboraviti. Takođe nema ni Boriše Simanića koji poslije srebra u Manili nažalost još nije zaigrao košarku. Njega čekamo da se vrati prvo na teren, a onda da bude još bolji u nacionalnom timu! Naravno nema ni Nikole Kalinića, ali on je još ranije rekao da se povlači iz nacionalnog tima.

JOŠ JEDNA KARIJERA JE GOTOVA, A CENTRI NISU PROŠLI

Izvor: MN PRESS

Velika je konkurencija pod obručima nacionalnog tima Srbije, pa je tu nekoliko igrača ostalo bez mjesta na širem spisku. Nikoga ne čudi što nema ljubimca navijača Marka Jagodića-Kuridže, a njegova reprezentativna karijere je vjerovatno gotova. Centri vječitih Luka Mitrović i Alen Smailagić su ostali bez mjesta u timu, a u odnosu na neke ranije šire spiskove nema ni Dušana Beslaća na poziciji krilnog centra.

ČEKA NBA, ALI U SRBIJI NEMA MJESTA!

Izvor: MN PRESS

Igrao je na kvalifikacionim mečevima Nikola Đurišić za Srbiju i dobro se pokazao, ali pored Bogdanovića, Gudurića, Dobrića, Lučića... Za sada nema mjesta. Takođe posljednji koji je otpao sa spiska reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Manili Aleksa Radanov je sada van ovih 19 imena. Olimpijske igre za Srbiju počinju 28. jula, a prije toga nas čekaju pripreme i skraćivanje spiska nacionalnog tima Srbije. A onda... Neka se spremi Amerika!

(MONDO, Nikola Lalović) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC