• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko priznanje za Božidara Maljkovića: Nisam znao za ovo, pismo je putovalo mjesec i po dana

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliko priznanje za Božidara Maljkovića.

 Božidar Maljković primljen u prestižnu Akademiju francuske košarke Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković primljen je u prestižnu Akademiju francuske košarke. Zajedno sa njim primljen je nekadašnji NBA as i bivši francuski reprezentativac Toni Parker. Čuveni srpski igrač je jedan od najtrofejnijih evropskih stručnjaka, ima četiri titule prvaka Evrope, a jedna od njih je sa Limožom što je bila i prva titula klupskog prvaka Evrope u istoriji francuskog sporta.

Predvodio je Limož i ostavio neizbrisiv trag. Osvojio je domaći šampionat i Kup Francuske (po dva puta), ali je i jedini koji je uspio da slavi u tadašnjem Kupu evropskih šampiona 1993. godine u Atini. Maljković je tako izabran za Akademika francuske košarke od strane Počasnog komiteta Akademije.

Ne krije da mu priznanje prija, ali je trenutno nešto drugo u fokusu. "Da se razumijemo, niko, pa ni članovi moje porodice nisu odmah saznali za ovo imenovanje. Nisam znao ni ja jer je pismo iz Pariza do Beograda putovalo čitavih mjesec i po dana. Smatrao sam, i sad smatram da mi je prevashodni zadatak da Olimpijske igre u Parizu što se tiče Tima Srbija proteknu u najboljem redu. Veliko priznanje koje sam dobio od francuske košarke, jer ovu nagradu su mi aklamacijom dodijelile kolege, meni mnogo znači", rekao je Maljković.

Zahvalan im je na svemu. "Prije svega u francusku košarku ušao sam kao stranac, u nju unio svu onu buku koju donose revolucionarne promjene, a iz nje izašao kao Francuz. Francuska me primila kao svog. Francuska je više nego ma koja druga zemlja, zemlja procedura i lijepe forme. Jedna od tih lijepih formi leži u činjenici da oni svoju Kuću slavnih zovu Akademija. Dakle, sada sam uz svoje profesure dodao još jednu titulu. Posebna mi je čast što ulazim u tu instituciju u generaciji sa velikim Tonijem Parkerom. No, bavimo se sada Igrama! Živjela Srbija!", izjavio je Božidar Maljković.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC