• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki problem za Srbiju u Parizu: Reprezentativac nije trenirao, Pešić otkrio zašto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi košarkaš propustio posljednji trening pred četvrtfinale Olimpijskih igara protiv Australije.

 Nikola Jović nije trenirao sa reprezentacijom Srbije Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije prošla je grupnu fazu kao najbolji drugoplasirani tim, ali nije imala sreće na žrijebu za nokaut fazu takmičenja. Nakon ukrštanja sa Australijom u četvrtfinalu mogli bi da igraju protiv SAD u polufinalu, ali to za sada nije briga selektora Pešića. Takođe, iskusnog stručnjaka ne brine ni nastup Nikole Jovića koji nije trenirao dan pred utakmicu.

Nekadašnji selektor Jugoslavije i jedan od tvoraca velike pobjede u Indijanapolisu 2002. godine otkrio je da košarkaš Majamija nije bio u sali za trening jer se ne osjeća dobro, ali da će biti spreman za meč protiv Australije, koju Srbija veoma dobro poznaje zbog prijateljskog meča nedavno odigranog u Abu Dabiju.

Upitan da li su svi reprezentativci spremni za četvrtfinle, selektor je imao spreman odgovor. "Jesu, malo se Jović ne osjeća dobro, ali smo ga ostavili u hotelu, ali biće dobro za meč", rekao je Pešić. Raspoloženje mu nije nije kvarilo ni što su Vasilije Micić i Nikola Jokić imali zavoje. "To su zavoji koji se stavljaju...", prokomentarisao je iskusni trener.

Podsjećamo, Srbija je u pripremnom periodu imala probleme sa povredama, jer su dio treninga propustii Dejan Davidovac i Nikola Jović, koji se na okupljanju pojavio sa ortopedskom čizmom. Ipak, sastav selekcije Srbije za Olimpijske igre u Parizu nisu krojile povrede, selektor Svetislav Pešić je poveo najbolji tim u Pariz.

Srbija i Australija igraće 6. avgusta od 14.30, a pobjednik tog meča obezbijediće plasman u polufinale Olimpijskih igara. Tamo će rival biti bolji iz meča SAD - Brazil, gdje će Amerikanci imati veliku ulogu favorita, pa je moguće da u veoma kratkom roku po treći put vidimo srpski meč protiv američke reprezentacije koja je prvi favorit za osvajanje zlatne medalje.

"O kojim Amerikancima? Ma kakvi Amerikanci... Uopšte ne razgovaramo, treba da preživimo ovu utakmicu", rekao je selektor Pešić, uz napomenu da priču o SAD niko nije zabranio, ali da se o eventualnom meču u polufinalu ne razmišlja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC