• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bora Čorba nije napisao pjesmu Delija o "komšiji malom": Preuzeo je na sebe, skidam mu kapu zbog toga

Autor Dragan Šutvić

Bora Đorđević pisao je navijačke pjesme Crvene zvezde, ali nije onu u kojoj se proziva "vječiti rival".

 Bora Đorđević nije napisao pjesmu Crvene zvezde Ponosan budi  Izvor: MN PRESS

Srpski roker Bora Đorđević, "Bora Čorba", poznat je kao veliki navijač Crvene zvezde, uz koju je decenijama. Na utakmicama košarkaškog i fudbalskog kluba često se može čuti i jedna od navijačkih pjesama koju on izvodi, "Ponosan budi", za koju se pogrešno smatralo da je on napisao tekst.

Navijač Zvezde Ninko Kresojević je pravi autor teksta u kojem se proziva vječiti rival Partizan stihom o "komšiji malom". On je u intervjuu za "Kurir" otkrio da nije htio da tim stihom "pecka" bilo koga i da je Bora Đorđević preuzeo na sebe teret i mogućnost da mu neko zamjeri.

"Ne, nikada (nisam imao problema zbog stihova). Živim u maloj sredini gdje se svi poznajemo, i zajednički gledamo derbije i družimo se, no, nikada ne reci nikad. Ipak je tu Bora Čorba preuzeo teret slave ali i opasnosti da se ne zamjeri navijačima protivničkog tabora i zato mu skidam kapu", rekao je on.

Ninko Kresojević je napisao još nekoliko navijačkih pjesama sa tog albuma.

"Prije svega bih želio da se neizmjerno zahvalim Bori Čorbi koji je izveo ovu pjesmu kao dio projekta 'Uspavanke za male Zvezdaše', bez njegove pomoći, ova pjesma sigurno ne bi postala jedna od omiljenih zvezdaških pjesama. Pjesma je, kao i ostale koje pjevaju Bane Vidaković, Nikola Demonja, Inspektor Blaža, Milica Babić, Vuk Rosandić.. počela da se piše jednog ljeta na Kordunu, u Krajini, a završena je, kao i cijeli album, u Šumadiji. Ponosan sam što je „Ponosan budi“ toliko dobro primljena među zvezdašima. Nastala je u trenutku kad Zvezda nije baš bila u zavidnoj poziciji,ni finansijski ni takmičarski i odražavala je to vrijeme i emociju koja je postojala među crveno-bijelim dijelom Srbije. Velika mi je čast što se izvodi na svakoj utakmici KK Crvena Zvezda, za koju smo kasnije Nikola Demonja i ja napravili i pjesmu „Igraj Zvezdo“, koja tek treba da uđe u srca svih naših navijača", rekao je on.

Bora Đorđević danima se nalazi u teškom zdravstvenom stanju u Ljubljani, gdje živi u posljednjih 10 godina. Krajem prošle nedjelje počela je borba slovenačkih ljekara za njegov život zbog lošeg zdravstvenog stanja čuvenog srpskog rokera.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC