• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan igra za drugi trofej prije sezone: Pun Sajam protiv Francuza, a evo gdje je prenos!

Nakon što je osvojio turnir na Siciliji, Partizan može da bude najbolji i u Beogradu.

 Partizan od 21 igra protiv Pariza u Beogradu Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan organizovao je izuzeto kvalitetan turnir na Beogradskom sajtu, a igrači crno-bijelih u nedjelju uveče (21:00) imaju priliku da u Hali 3 stignu i do drugog trofeja u pripremnom periodu. Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović u ovim trenucima vjerovatno ne misli o tome, ali još jedna pobeda pred svojim navijačima donela bi Partizanu pehar, što za potpuno novi tim nije beznačajno.

Povratnik Vanja Marinković, stranci željni dokazivanja i mladi srpsku košarkaši koji tek treba da se predstave Evroligi kroz pripremne mečeve navikli su navijače Partizana da će "krvavih koljena" napustiti teren čak i kada ne ide sve po planu napravljenom u svlačionici. Iako Pariz nije blistao u subotu uveče protiv AEK-a, francuski tim trebalo bi da bude jedna od najtežih provjera u ovom dijelu sezone, pa samim tim i motiv više da Obradovićev tim zablista.

Kada na to dodamo atmosferu, koja je bila sjajna u petak uveče, jasno je da igrači Partizana nemaju mnogo prostora za izgovore. Protiv Pariza (21:00, Arena sport) igraće kako bi armiji navijača šta ih čeka kroz sezonu u kojoj su očekivanja ogromna - napad na trofeje u Srbiji i regionu, ali i što bolji plasman u Evroligi gdje se cilja najmanje četvrtfinale. 

Rezultati dosadašnjeg dijela turnira:

  • Partizan - AEK 93:60
  • AEK - Pariz 71:63

Do kraja turnira koji se igra na Beogradskom sajmu ostao je samo još jedan meč, pa je već sada jasno ko bi mogao da bude najbolji na ovom takmičenju. AEK ne može do titule jer ima veoma lošu koš-razliku, pa će bez obzira na ishod meča Partizana i Pariza neki od tih timova biti ispred njih.

Partizan je u daleko najboljoj situaciji. Pobjeda mu garantuje prvo mjesto i drugi trofej u predsezoni, ali ekipi Željka Obradovića dovoljan je i poraz sa 21 ili manje poena razlike. U tom slučaju bi svi timovi imali skor 1-1, a crno-bijeli najbolji odnos postignutih i primljenih poena.

Tabela pred posljednje kolo:

  • AEK - 3 boda, 131:156 koš razlika
  • Partizan - 2 boda, 93:60 koš razlika
  • Pariz - 1 bod, 63:71 koš razlika

Podsjećamo, Partizan je već osvojio trofej na turniru koji je igrao u Italiji. Obradovićev tim bio je bolji od dva italijanska kluba na Siciliji, a iako trofeji u ovom dijelu sezone nisu pretjerano bitni za Partizan imaju značaj. Tokom ljeta je u klub stigla potpuno nova garnitura igrača, pa se timski duh novog sastava gradi i pobjedama na prijateljskim utakmicama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC