• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je ovo moguće? Jokić postao još bolji! Vratio se u Ameriku i odmah ima "Sombor dabl"

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte kako je Nikola Jokić oduševio na pripremnoj utakmici za Denver.

 Nikola Jokić Sombor dabl  Izvor: Fadel Senna / AFP / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić imao je naporno i uspješno ljeto sa reprezentacijom Srbije, ali kao što je i sam najavio - to mu nije oduzelo ništa od snage jer djeluje više nego spremno za NBA sezonu. Uvek nas Jokić iznenadi kako još dodatno unaprijedi svoju igru, pa je tako bilo i prethodne noći u prvoj predsezonskoj utakmici koju je Denver odigrao na američkom tlu.

Nakon dva poraza od Bostona u Abu Dabiju, sada je i Finiks bio bolji od Denvera u "Bol areni" 118:114, ali jasno je da u ovoj fazi priprema rezultat nije u prvom planu. Ono što je daleko bitnije je da Jokić igra kao da je plej-of u pitanju, tako da je ostvario takozvani "Sombor dabl" - nadimak koji su navijači smislili kada je u jednoj od tri glavne statističke kategorije "kratak" i nedostaje mu malo za tripl-dabl.

Jokić je tako za pola sata na parketu upisao 21 poen, 14 skokova i devet asistencija, a biće zadovoljan trener Majkl Meloun i što se nije previše potrošio. Pogodio je devet od 16 šuteva, što bi se reklo "još samo jedan dan u kancelariji" za Jokića, a zapravo je još na godišnjem odmoru.

Osim njega, po 21 poen dodali su Porter i Strouter, dok su dvocifreni bili i Gordon, K. Braun i Nađi. Rasel Vestbruk je postigao devet poena i podelio šest asistencija, dok je Dario Šarić pokazao da će biti i te kako koristan sa šest poena i šest skokova. Jedino brine izdanje Džamala Mareja sa dva poena, tri skoka i tri asistencije. Pogodio je tek jedan od šest šuteva, ali već smo navikli da loše ulazi u sezonu.

Pogledajte kako je izgledao nastup Nikole Jokića protiv Finiksa:

Nikola Jokić
Izvor: Youtube/NBA

U srijedu Denver očekuje meč sa Oklahomom, pa u petak sa Minesotom, dok zvanična sezona za njih kreće 25. oktobra - baš protiv Tandera pred svojim navijačima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC