• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se Nedović i Kalinić vraćaju u reprezentaciju? Svetislav Pešić u jednoj rečenici sve rekao

Svetislav Pešić pričao je o Partizanu i Crvenoj zvezdi poslije ostanka na klupi Srbije.

 Svetislav Pešić o povratku Nedovića i Kalinića u reprezetnaciju Izvor: MN Press/RTS/Screenshot

Svetislav Pešić ostaje na klupi reprezentacije Srbije. Vodiće nacionalni tim Srbije najmanje do Evropskog prvenstva naredne godine, uz mogućnost produžetka saradnje. Poslije odluke da stavi potpis na novi ugovor sa KSS pričao je i raznim temama.

Jedna od njih bili su Crvena zvezda i Partizan i njihovi rezultati u posljednje vrijeme. Prvenstveno u Evroligi.

"Ništa nije logično, ali je i logično ako gledamo Zvezdu, jer su uspjeli ipak da naprave kontinuitet, a on je u vrhunskom sportu, kao i u svemu - važan. Imaju istog trenera, napravili su dobru sezonu prošle godine, ti dobri rezultati donijeli su samopouzdanje trenerima, igračima. Imaju zajedništvo, iskustvo, znaju da igraju. Jeste malo iznenađenje pobjeda protiv Fenerbahčea i onaj način kako su igrali. U petak uveče imali su fantastičnu utakmicu protiv Barselone, jednu od najboljih koju sam gledao u Evroligi, ali izgubilo se. Dobiće se negdje, nije to bitno", počeo je Pešić razgovor u emisiji "Oko" na RTS.

Analizirao je i tim Željka Obradovića. "Partizan, skroz drugačije, mnogo novih igrača, pobijedili su Makabi. Nisam gledao uživo, gledam samo treninge uživo, a utakmice gledam na televiziji. Gledam šta mogu da naučim, a mnogo je ljudi tamo, pa više volim da ih gledam na treninzima. Partizan je dobio dve utakmice i to im je u ovom momentu legao kao kec na desetku. Super je, dobro je. I Zvezda i Partizan, vide se kulture, da će ova godine izgleda napraviti to što su postavili kao cilj, plej-of, ali duga je sezona, jaki su i ostali"

Kalinić, Nedović, Plavšić?

Jedno od pitanja bilo je u vezi kandidata za nacionalni tim iz oba tabora "vječitih". Prvo u crno-bijelom, gdje su Vanja Marinković i Aleksej Pokuševski.

"Drago mi je kad kandidati za reprezentaciju dobiju mesto, dobro, Marinković je već godinama u reprezentaciji iako je relativno mlad. Bio je prošle godine jedan od najboljih igrača Baskonije, ima iskustvo, status, dobio je i kod Željka status. Za Pokuševskog će trebati vrijeme. Za njega je najbolje što mora sve ispočetka. Izuzetno je talentovan, ogromno razumijevanje igre ima, ali trebaće mu vrijeme da uđe u sistem evropskog rada, treninga, pritiska. Ovdje svaka mora da se dobije i ne nosi samo trener odgovornost, već svaki igrač, pogotovo u Beogradu. Siguran sam da će taj potencijal koji on ima pretvoriti u vrhunski kvalitet, ali ne sviće pre zore"

Uroš Plavšić se za sada nije pokazao u crveno-bijelom dresu.

"Trener mu je dao nekoliko utakmica u ABA ligi, protiv Splita su svi slabo igrali, protiv Mornara je bio zbunjen, fali mu samopouzdanje. Vjerujem u njega, talentovan je, moderan centar, fleksibilan. Puno ima košarke u rukama, sigurno će pokazati vremenom kvalitet. Ima iskusne igrače spoljne oko sebe, što je za centra njegovog kalibra realno važno. Teodosića, svih drugih. To su sve igrači koji znaju da igraju sa visokim i od toga će sigurno da profitira"

Za kraj je upitan kakve su šanse da opet u reprezentaciji gledamo Luku Mitrovića, Nikolu Kalinića, Nemanju Nedovića? "Sve je otvoreno, sad smo na marketu, pratimo", zaključio je Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC