• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Sutra odluka o učesnicima Evrolige

Direktor takmičenja u ABA ligi Josip Bilić kaže da je Odluka usvojena, ali se čeka sutrašnji dan.

 ABA: Sutra odluka o učesnicima Evrolige Izvor: MONDO

Direktor takmičenja u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi Josip Bilić potvrdio je medijima u Srbiji da su čelnici ovog takmičenja postigli dogovor sa rukovodećim ljudima Evrolige oko učesnika elitnog klupskog takmičenja iz Jadranske lige.

“Dogovor je postignut, ali je isto tako dogovoreno da informaciju ne iznosimo u javnost prije nego što se objavi na zvaničnom sajtu Evrolige. Rezultat dogovora svima će biti poznat u utorak ujutro”, izjavio je Bilić sa “sportal.rs”.

Podsjetimo, prema prvobitnom planu u Evroligu bi se plasirali pobjednik regularnog toka ABA lige i pobjednik plej-ofa, odnosno završnog turnira, dok bi drugoplasirani iz lige išao u kvalifikacije za Evroligu. Ako bi isti tim bio pobjednik Lige i fajnal-fora, onda bi se redosljed ostalih učesnika računao kroz takmičenje u Ligi.

Međutim, iz Evrolige je posljednjih dana nagovještavano da se kompletan raspored određuje samo na osnovu plasmana na završnom turniru, odnosno finalisti dobijaju direktan plasman u Evroligu, dok će poraženi u polufinalu koji ima bolji učinak u regularnom dijelu Lige izboriti kvalifikacije za elitno takmičenje.

Bilić je takođe potvrdio da još nije odlučeno koji će grad ugostiti četiri najbolje ekipe na završnom turniru, ali i da će taj problem biti riješen do kraja ove sedmice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC