• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakularni Noćioni i Laboral Kuća

Argentinac "uništio" Barselonu sa 32 poena u drugom poluvremenu. Laboral Kuća preokrenula rezultat u Blaugrani - od minus 15 do plus 11.

Laboral Kuća je odigrala loše drugi dio Evrolige, ali je u posljednjem kolu pružila jednu od najboljih partija i usred Balugrane pobijedila Barselonu, kojoj je to bio tek drugi poraz u Top 16 fazi elitnog takmičenja.

Tačnije, ekipa iz Vitorije imala je fantastično drugo poluvrijeme!

Ništa u Barseloni nije nagoveštavalo poraz Katalonaca. Naprotiv, izgledalo je da će domaćin ubjedljivo i rutinski završiti odlično započet posao u prvom dijelu utakmice.

Barsa je na odmor otišla sa 15 poena prednosti, a kraj meča dočekala je u minusu od 11 poena - 86:97 (28:22, 22:13, 10:31, 26:31)!

To znači da je Laboral Kuća, ekipa koja je u prvom delu Evrolige dva puta izgubila od Crvene zvezde Telekom, dobila drugih 20 minuta meča sa 26 razlike. Rezultat za divljenje i svako poštovanje, prije svega jer je napravljen u gostima protiv apsolutnog favorita.

Puleni Serđa Skariola u drugom poluvremenu postigli su 62 poena, po 31 u trećoj i četvrtoj dionici, a sam Andres Noćioni ubacio je 32, ukupno 37!

Argentinac je bio nezaustavljiv, a stekao se utisak da je šutirao i vezanih očiju da bi lopta pronašla put do obruča. Poslije "mršavih" pet poena iz prvog poluvremena, veteran, koji će u novembru napuniti 35 godina, pogodio je sve!

Za dva poena je imao 9-15, za tri 4-6 i sa linije slobodnih bacanja 7-8. Jednostavno, način za odbranu od pomahnitalog Noćionija nije postojao, kog god čuvara da mu je namijenio Ćavi Paskval - nije išlo.

Drugi strelac meča bio je Huan Karlos Navaro sa 25 poena. On je ušao u istoriju Evrolige, pošto je postao prvi košarkaš koji je u Evroligi postigao više od 500 trojki.

Barselona je ranije obezbijedila prvo mjesto u Grupi E sa 12 pobeda, dok je Laboral Kuća stigla do petog trijumfa i sa njim završila ovogodišnji nastup u Evroligi.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC