• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli nisu "partibrejkeri"!

Galatasaraj savladao crno-bijele i plasirao se u četvrtfinale - 64:55 (16:13, 24:15, 14:14, 10:13). Opet povreda Bogdanovića u finišu!

Ekipi Galatasaraja pobjeda je garantovala prolaz u dalje takmičenje i četvrtfinalnu plej-of seriju protiv pobednika druge grupe - Barselone.

Tim Ergina Atamana nije dozvolio iznenađenje. Pred punim tribinama dvorane Abdi Ipekči, slomio je otpor borbenog i večeras prilično žilavog Partizana, a time ujedno raspršio snove Lokomotive Kubanj.

Da su pobijedili crno-bijeli, četvrto mjesto u grupi bi zauzeo ruski tim.

Istanbulski crveno-žuti su poslije nešto lošijeg starta i Partizanovih "plus šest" uspostavili kontrolu igre u odbrani, dok je napadom majstorski dirigovao Karlos Arojo.

Na poluvreme su otišli sa 12 poena viška (40:28), u nastavku stekli i 15 poena razlike (54:39), a u posljednjoj četvrtini imali veliku sreću, da sudije poslije pregleda TV snimka ponište trojku Bogdana Bogdanovića, kojom bi vođstvo domaćih bilo svedeno na samo 54:50!

Herston i Markoišvili potom su pogodili bitne trojke i Galatasaraj je u završnici rutinski stigao do bodova - 64:55 (16:13, 24:15, 14:14, 10:13).

Ono što je Partizanu i njegovim navijačima pokvarilo solidan utisak sa posljednjeg evroligaškog meča ove sezone je povreda Bogdana Bogdanovića.

Talentovani bek je svega 15 sekundi pre kraja nezgodno doskočio, uhvatio se za stopalo i skačući na jednoj nozi otišao na klupu... Njemu je to drugi put u Top 16 fazi, poslije meča protiv Reala u Madridu, da se povredi u samoj završnici utakmice.

TOK MEČA

U prvoj četvrtini igralo se u serijama.

Galatasaraj je poveo 5:0, Partizan preokrenuo na 7:13, ali je domaćin "stegnuo" odbranu i do odmora uspio da vrati prednost koševima Domerkanta i Aldemira - 16:13.

Seriju domaćih od 9:0 nakratko je trojkom prekinuo Bogdanović, pošto su na drugoj strani Guler trojkom i Domerkant sa tri slobodna bacanja napravili novu značajnu seriju, ovog puta od 6:0, za vođstvo od 28:22.

Partizan se uglavnom oslanjao na individualna rešenja u napadu, što pored čvrste odbrane Atamanovog sastava nije moglo da prođe. Na drugoj strani su se raspucali Erceg i Markoišvili, dok je Arojo znalački "hranio" loptama centra Aldemira, koji se nadavao lakih koševa.

Markoišvili je konačan rezultat poluvremena (40:28) postavio uz zvuk sirene, nagazivši liniju za tri poena poslije atraktivnog Arojovog dodavanja.

Crno-bijeli su na startu treće četvrtine zaprijetili vezanim trojkama Bertansa (42:34), ali su za narednih osam minuta ubacili svega osam poena.

Domaći igrači su uglavnom promašivali otvorene šuteve van linije 6,75 metara, međutim, isto tako često su sebi davali novu šansu ofanzivnim skokovima. Između 26. i 29. minuta su vezali sedam poena bez odgovora (trojka Markoišvilija, dva prodora Arslana) i otišli na maksimalnih "plus 15" - 54:39.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC