• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ambicije velike, zbog ljubavi i strasti"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević najavio je meč sa Cedevitom u petak kao "utakmicu sezone".

Oko 2.500 hiljade ljudi u dvorani u Valjevu, ne baš sjajan ventilacioni sistem, napolju hladno vrijeme, pa još kiša i vlaga.

Rezultat? Kondenzacija vazduha i klizav parket.

Već poslije 17 sekundi utakmice 4. kola Superlige, tokom kojih su se okliznuli i Bogdan Bogdanović i Davis Bertans, bilo je jasno da je košarka u takvim uslovima rizik za igrače oba tima, i Metalca i Partizana.

Stoga, nastavak meča pomjeren je za sat vremena, a kada je nastavljena utakmica, Partizan je igrao sporo, pa ubrzao i pobijedio ubjedljivo, rezultatom 67:95! Bila je to četvrta pobjeda u isto toliko mečeva crno-bijelih, za skor koji imaju i "vječiti rivali", crveno-bijeli.

"Uplašio sam se da se igrači ne povrijede. Bila je velika kondezadija. Mi imamo velikih problema sa povredama ove sezone, ni nama ni njima nije potrebno da rizikujemo. Sigurno da su sudije bile u pravu u svojoj sumnji da li će se igrati. Nama nije odgovoralo da igramo neki drugi dan. Morali bi da igramo u nedjelju, potrebno nam je da Uskrs provedemo kod kuće. Izgledalo je da neće moći da se igra", rekao je trener Partizana Duško Vujošević poslije utakmice.

On je pohvalio i Metalac, kao klub.

"Velika košarkaška tradicija. Mislim da ogroman trud Boška Đukanovića dobija smisao ovakvom predstavom i interesom. Ja sam se pribojavao Metalca. Pauza je uticala da se opustimo. Naravno ovakva uakmica ne može da se riješi u prvoj četvrtini. Košarkaši Metalca su pali kada su vidjeli da ne mogu da pobijede. Nisu još uigrani. Prosto mora strpljivo da se igra da bi se došlo do pobjede. Napravljen je respektabilan sastav".

Vujošević se potom osvrnuo i na ono što slijedi, a to je utakmica sezone, sa Cedevitom (petak, 20.00, "Kombank arena", polufinale F4 turnira ABA lige).

"Imamo dan odmora u nedjelju, a onda slijedi utakmica sezone. Ako pobijedimo igramo Evroligu. Mi sa Evroligom jedva preživljavamo. Naša publika će prepoznati važnost svega. Dosta klubova u Superligi imaju motiva da idu u ABA ligu. Mi imamo ambicije, koje su velike uz sve pehove. Pitanje koliko su te ambicije opravdane. Prosto zbog naše ljubavi i strasti su one takve", rekao je Vujošević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC