• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić: Repeša je razlog odlaska u Cedevitu

Autor mondo.ba

"Trener Jasmin Repeša jedan je od glavnih razloga mog dolaska. Izutetno ga cijenim i vidim da to što se u klubu radi može dati sjajne rezultate", rekao je doskorašnji član Igokee nakon potpisavanja ugovora sa Cedevitom.

Nemanja Gordić je i zvanično košarkaš Cedevite s kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je prethodne sezone bio jedan od najboljih igrača Igokee, koja je odbranila titulu šampiona BiH. U regionalnoj ABA ligi je prosječno bilježio učinak od 15.4 poena, pet asistencija i 2.6 skokova po utakmici, dok je u Evrokupu u prosjeku postizao 11.8 koševa, 3.7 asistencija i 2.1 skok što ga je preporučilo zagrebačkom timu.

"Presrećan sam! Vjerujem da sam napravio pravi potez i hvala Cedeviti što je u meni prepoznala igrača koji može da pomogne. Cedevita je stabilan i dobro posložen klub koji je dokazao da je sami vrh regionalne košarke. Čestitam i na osvojenoj tituli prvaka Hrvatske. Gledao sam sve utakmice i Cedevita je bila za klasu bolja od Cibone. Kada u finalnoj seriji slaviš s 3-0 to nije slučajno. To je dokaz kvaliteta. Cedevita igra brzu, fizičku košarku i to mi se sviđa", izjavio je Gordić poslije potpisivanja ugovora, prenio je zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

Novi plejmejker Zagrepčana je otkrio i glavne razloge zbog kojih se odlučio na promjenu sredine.

"Trener Repeša jedan je od glavnih razloga mog dolaska. Izuzetno ga cijenim i vidim da to što se u klubu radi može dati sjajne rezultate. Puno je mladih, fizički potentnih igrača a kao takvog vidim i sebe. Jedva čekam da počne nova sezona".

Gordiću će u adaptaciji na novi tim pomoći i reprezentativni kolega Jusuf Nurkić.

"Tu je i moj kolega iz reprezentacije Jusuf Nurkić koji je jako napredovao. Vjerujem da ćemo se ovoga ljeta družiti u reprezentativnoj selekciji BiH. Imam iskustva u Evroligi, igrao sam je u Rimu i Partizanu. To je sjajno takmičenje i veliki izazov za naš tim. Kažem, jedva čekam da sve počne", naglasio je organizator igre BiH, u čijem dresu je nastupio na dva Evropska prvenstva i to u Litvaniji 2011. godine i Sloveniji 2013.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC