• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bodiroga siguran u atmosferu i napad...

Autor mondo.rs

...a nada se da će u petak i odbrana biti na visokom nivou, tako da se "orlovi" plasiraju u finale Mundobasketa.

 Bodiroga siguran u atmosferu i napad... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Do "meča generacije", polufinala FIBA Svetskog kupa između Srbije i Francuske, ostalo je nešto više od 24 sata.

Ekipe imaju vremena da porade još na taktičkim detaljima i na psihološkoj pripremi, kako bi došli u poziciju da se u nedelju bore za svetsku titulu.

Srbija ima priliku da osvoji prvu medalju na velikim takmičenjima, otkako je proleća 2011. za predsednika nacionalnog Saveza izglasan Dragan Đilas, koji je poverio potpredsedničke funkcije bivšim asovima Dejanu Bodirogi, Dejanu Tomaševiću, a kasnije i mesto direktora muških reprezentativnih selekcija Draganu Tarlaću.

Na EP u Litvaniji 2011. bili smo osmi, dve godine kasnije u Sloveniji sedmi, dok smo Olimpijske igre propustili drugi put zaredom.

Sada možemo da napravimo otklon od tog negativnog trenda.

"Siguran sam da će utakmica biti neizvesna. Francuzi su šampioni Evrope i to je dovoljna informacija. Pobedivši favorizovanu Španiju, dokazali su da su veliki tim i bez Parkera i Noe, koji bi ih sigurno učinili još jačim. Verujem da možemo da ih dobijemo, a dokaz za to je minimalan poraz koji su nam naneli u grupi u Granadi".

Bodiroga u ovom francuskom timu izdvaja Nikolu Batuma i Borisa Dijaoa, ali ističe da i mi imamo svoje adute.

"Napad nam je izuzetno dobar, postigli smo mnogo poena i u osmini finala i u četvrtfinalu. Imamo mnogo ofanzivnih opcija i u toj fazi igre nemamo nikakav problem. Ono što moramo da ponovimo je jaka igra u odbrani. Ne smemo da dozvolimo Francuzima da se razigraju".

Potpredsednik KSS zadovoljan je činjenicom da su "orlovi" tokom šampionata pokazali značajan napredak, na više polja.

"U grupi smo izgubili i od Brazila i od Francuske, ali smo iz tih poraza izvukli pouke i odigrali fantastično dve eliminacione utakmice. Vidi se da je atmosfera u ekipi jako lepa, da momci podržavaju jedan drugog, da je klupa aktivna... To se sve vidi i to nam daje rezultat, ali još nismo rekli poslednju reč. Treba nam još jedan veliki korak do finala i medalje".

"Po mom viđenju, biće neizvesno. Treba ih respektovati, ali i verovati da možemo da ih pobedimo".

Do Madrida dopiru vesti o košarkaškoj euforiji, koja je posle nekoliko tmurnih leta ponovo zahvatila Srbiju. Ostaje da se vidi koliko će zemljaka uspeti da dođe do španske prestonice i obezbedi karte za mečeve odluke

"Bez obzira na sve, Srbija je uvek bila košarkaška zemlja. Tokom SP sam već objasnio zašto sam uveren da je očekuje lepa budućnost. Nalazimo se na novom početku, a dolaze nam nove, sjajne generacije, sa mnogo talenata".

"Kažem, uz dobar i predan rad, pred nama je lepa budućnost. Ali, hajde da se radujemo zbog ovoga što ovde u Španiji prave ovi igrači i naša sadašnja reprezentacija", poručio je Bodiroga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC