• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić hvali i kritikuje, Papazov čestita

Autor mondo.ba

Poslije ubjedljive pobjede Igokee nad Levskim trener Aleksandrovčana Željko Lukajić čestitao igračima na pobjedi, ali je imao i šta da im zamjeri. Trener gostiju Konstantin Papazov čestitao protivniku.

Željko Lukajić imao je sjajan “drugi debi” na klupi Igokee. Njegova ekipa sa ubjedljivih 87:54 savladala je bugarski Levski i upisala treću pobjedu u ABA ligi, koja je prema riječima Lukajića veoma bitna.

“Ono što smo trebali da uradimo mi smo uradili, ostvarili pobjedu što nam je bilo jako bitno. Imamo cilj da napravimo jednu stabilizaciju, a ova pobjeda je veliki korak ka tome. Dobili smo utakmicu sa jednom energijom i dosta trčanja što me posebno raduje. Dobili smo jako bitnu utakmicu i to sa velikom razlikom što je itekako bitno”, rekao je Lukajić, a potom se osvrnuo in a loše strane u igri svoje ekipe.

“Imam i zamjerki ali ne zato što igrači nisu htjeli, nego što je potrebno vrijeme. Vidio sam propusta u odbrani, dosta mekoće nam se ne smije dešavati. Mnogo toga smo uradili kada je u pitanju trčanje. Imali smo dosta kontranapada, imali smo nekih grešaka što bi u utakmici sa jačim protivnikom bilo kažnjeno. Moramo zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se radu u narednom periodu”.

Trener Levskog, temperamentni Konstantin Papazov, pokušao je da dužim zadržavanjem igrača u svlačionici zbog kojeg nisu ni izašli na zagrijavanje u pauzi između dva poluvremena, trgne svoju ekipu poslije 34:9 u prvom dijelu ali nije uspio.

Ništa bolje nije bilo u nastavku i poslije utakmice mogao je samo da čestita boljem protivniku.

"Potpuno zaslužena pobjeda Igokee, agresivni su bili u odbrani, mnogo drugačije nego do sada. Izgubili smo dosta lopti, oni su postigli dosta lakih poena. U nastavku utakmice smo se malo više borili, igrali smo motivisanije i drugo poluvrijeme smo završili neriješenim rezultatom. Imamo dosta problema sa povredama, nedostajalo nam je igrača i jednostavno se nismo mogli izboriti sa velikim pritiskom na loptu koji je forsirao trener Željko Lukajić”, rekao je Papazov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC