• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Lakše se diše, ali branimo naš parket

Autor mondo.ba

U Igokei su se nakon trijumfa nad Levskim malo rasteretili, pa sad mirnije dočekuju prvaka Jadrana zagrebačku Cibonu (subota, 21 h) u 11. kolu ABA lige.

 IGOKEA: Lakše se diše, ali branimo naš parket Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Trener Igokee Željko Lukajić naglasio je u petak na konferenciji za novinare da je pobjeda u prethodnom kolu dopustila malu dozu opuštenosti, ali to nikako ne znači da će "igosi" u takvom stilu ući u meč sa Zagrepčanima.

"Lakše se diše, postojao je jedan pritisak u prethodnoj utakmici, što je nama i osnovni cilj, a to je opstanak. Liga je dugačka, zahtjevi su oni, koji su normalni, sportski, da se ide korak više. Pred nama je Cibona nimalo naivan tim, prošlogodišnji šampion. Jesu ostali bez plejmejkera, ali tu je dovoljno iskusni Vlado Ilijevski. To je jako iskusna ekipa i na spoljnim pozicijama imaju provjerene igrače, Damira Markotu, Marina Rozića, Juru Lalića", pohvalno je Lukajić govorio o narednom rivalu.

Ipak, ponudio je i recept zaustavljanja igre Cibone…

"Očekuje nas teška utakmica, ono što je karakteristično za Cibonu je ‘pik end rol’ igra, jako raširena igra, brz završetak napada šutem sa distance i za tri poena. Mislim da će jedna doza agresivnosti u odbrani morati biti jako naglašena i da ih tako možemo zaustaviti, a iz toga da mi dođemo u našu, brzu i borbenu igru", dodao je šef struke Aleksandrovčana, koji će imati u subotu i određenih kadrovskih problema.

"Mi imamo velikih problema kada su u pitanju povrede. Nikola Dragović nije trenirao cijele sedmice, tu je i povreda Petra Torlaka, ali ja se nadam da će biti u timu. I to je sve sastavni dio igre, naše je da damo sve od sebe u profesionalnom smislu i da u svakoj utakmici želimo da pobijedimo".

Centar "igosa" Duško Bunić naglasio je da će Igokea učiniti sve da odbrani domaći teren.

"Poslije pobjede nad Levskim, Cibonu dočekujemo u znatno boljem raspoloženju. Svi znamo prošlogodišnji rezultat ‘cibosa’, a ove sezone igraju nešto lošije, što je i očekivano. Napustio ih je Džerel Blejsingejm, što ne mora da znači da su lošiji, jer tu je Vlado Ilijevski, a svi znate ko je on. Oni dolaze na naš teren koji mi moramo da branimo i iskreno se nadam da ćemo da odbranimo naš parket", rekao je Bunić.

Utakmica između prvaka Bosne i Hercegovine i Zagrepčana igra se u subotu u Laktašima s početkom u 21 čas, a pobjedu više imaju gosti (4-6) u odnosu na "igose" (3-7), koji će imati priliku da se izjednače na tabeli regionalnog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC