• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona pokazala klasu u Laktašima

Autor mondo.ba

Važnu pobjedu u ABA ligi, košarkaši aktuelnog šampiona Cibone upisali su u Laktašima protiv Igokee 71:61 u okviru 11. kola. Zagrepčanima će ovaj trijumf mnogo značiti za plasman u gornji dio tabele, dok "igosi" ostaju bliži dnu.

Iako su u Laktaše stigli bez ponajboljeg igrača Džerela Blesingejma, koji je nedavno napustio tim, košarkaši Cibone bez većih problema ostvarili su važan trijumf u duelu sa Igokeom 71:61.

Pobjednik je odlučen početkom posljednjeg kvartala, kada su Zagrepčani napravili seriju 10:3 i poveli sa 12 poena razlike, 65:53. Domaći igrači nisu imali snage za povratak, pa su bodovi otputovali za Hrvatsku.

Trener Igokee Željko Lukajić poslije meča izjavio je da pobjeda na njegovom debiju protiv Levskog nije bila mjerilo jačine Aleksandrovčana, koji su podbacili protiv jačeg rivala.

"Ono što sam i govorio da Levski nije prava slika ekipe. Sigurno da sam vidio da imamo problem na kojem ćemo morati da radimo, a to je pitanje realizacije. Ne mogu reći da u odbrani nismo željeli jer je Cibona dala 71 . U odbrani bio loš skok pod našim košem. Naš problem je da nemamo rješenja u napadu, kreacije individualca da napravimo izolaciju. Oni su bili u prednosti, imali su širinu, mogli su da spuste na Rozića, Markotu i Lalića ili da rašire. Mi smo imali dosta problema da organizujemo napad, jedina stvar na koju gledamo kako ćemo šutnuti. U trećoj četvrtini su rano ušli u bonus, a mi nismo uzeli nijedan faul. Imamo veći problem sa napadom nego sa odbranom. Ima mladosti neiskustva, novi igrači nisu bili u situaciji da ulaze, da nose igru i mislim da bi morali da je iskoriste. Nije panika ali moramo da radimo na tome", izjavio je Lukajić za zvanični sajt ABA lige.

Iskusni Branko Jorović pružio je još jednu dobru partiju, koja nije mnogo značila poraženom šampionu BiH.

"Mislim da smo očekivali drugačiju otikmicu u odnosu na Levski, ali nismo uspjeli da završimo na pravi način do kraja. Imali smo dobre dijelove i vođjstvo, primali smo lake poene bez iskorištenog bonusa. S druge strane uzimali smo neke šuteve koji su atipični za nas. Imali smo dosta grešaka u napadu i mislim da na tome moramo raditi", svjestan je Jorović gdje su griješili on i njegovi saigrači.

Dobra igra u odbrani odlučila je pobjednika duela u Laktašima, ali i konstantne promjene u redovima Igokee, smatra Slaven Rimac, trener Cibone.

"Složio bih se, igrali smo dobro u odbrani. Igokea je u situaciji gdje ima dosta odlazaka i dolazaka, treba dosta vremena da se stvari poslože, računali smo s tim da moramo biti čvrsti u odbrani, da moramo rizikovati šut i imali smo sreću da su domaći igrači loše šutirali trojke i nisu se uspjeli odlijepiti. Prelomili smo meč u trećoj četvrtini, i na kraju pobjeda nije dolazila u pitanje. Dominik je dobro odigrao iskoristio svoju šansu".

Dominik Mavra bio je najefikasniji u redovima Cibone. Susret je završio sa 17 poena, od čega je većinu (12) ubacio u prve dvije četvrtine.

"Za nas je ovo bila bitna utakmica, prva bez Blesingejma i zato je svaki pojedinac dao što više od sebe, da dokažemo da možemo igrati i bez njega. Bili smo skoncetrisani od prve do zadnje minute, što pokazuje samo 61 poen Igokee, imali smo glavu da završimo meč", naglasio je bek Zagrepčana.



Igokea u sljedećem kolu gostuje u Beogradu ekipi Crvene zvezde, a ovaj meč biće odigran u ponedjeljak, 15. decembra od 21 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC