• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Mega ima NBA potencijal

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee dočekuju u subotu (17 h) ekipu Mege Leks u prvoj utakmici 13. kola ABA lige. "Mega je tim sa mnogo talenta, tim sa NBA potencijalom i internacionalnim iskustvom", rekao je Željko Lukajić.

Poslije odlične partije protiv Crvene zvezde, koja je ipak rezultirala porazom u Beogradu, "igosi" će u subotu u Laktašima dočekati Megu Leks.

"Dolazi nam Mega Leks, tim sa mnogo talenta, tim sa, rekao bih, NBA potencijalom i internacionalnim iskustvom koje imaju u Marku Kešelju. Znaju šta hoće, znaju šta igraju i ono što je karakteristika njihove igre je da što prije pokušavaju da dođu u situaciju da završavaju napad. Imaju dobar sekundarni napad, dobra rješenja izolacije. Tokom cijelog meča drže izuzetno visok ritam u koji pokušavaju ubaciti svakog protivnika. Mi ćemo tražiti šansu da ih uvedemo u svoj ritam igre, da spriječimo 'pik en rol' igru koja kod njih dolazi u ranoj fazi napada i u kojoj su najdominantniji Nenad Miljenović i Nikola Jokić i koji to odlično rade. Ukoliko u tom dijelu napravimo jedan dobar balans, ukoliko uspostavimo jednu kvalitetnu odbranu onda smo bliži uspjehu. Uvjeren sam da će biti jedna interesantna utakmica", rekao je Lukajić.

Šampion Bosne i Hercegovine imaće i mnogo kadrovskih problema pred meč sa Megom.

"Utakmicu će najverovatnije propustiti Draško Knežević, Marko Čakarević je već duže vrijeme van stroja. Ove sitnije povrede ni ne spominjem jer pokušavam igračima objasniti da moraju malo podignuti nivo bola, stisnuti zube jer nam je utakmica protiv Mege izuzetno bitna", naglasio je trener Aleksandrovčana.

Bek šuter Igokee Stefan Živanović složio se da je meč sa Megom jako bitan za njegov tim i da zbog važnosti očekuje izuzetno tešku utakmicu.

"Pokušaćemo da dobijemo protivnika sa jednom jakom odbranom i brzom igrom. Ono što moramo da uradimo je da zaustavimo protivnika koji ima izuzetno dobar kontranapad. Takođe imaju dosta kvalitetne šutere koji poentiraju sa distance na šta moramo posebno obratiti pažnju. Glavni igrači su im Miljenović i Jokić tako da su oni ti od kojih prijeti najveća opasnost", rekao je Živanović.

Strateg gostiju Dejan Milojević zadovoljan je pobjedom i igrom u prethodnom kolu nad Metalcem, a o susretu u Laktašima je najavio veliku borbu, dobru utakmicu i izrazio nadu da će na kraju slaviti njegovi izabranici.

"Pred nama je teško gostovanje i siguran sam da će biti vrlo zanimljiv meč. Mi ćemo kao i do sada pružiti naš maksimum, boriti se i nadam se pobijediti", rekao je Milojević.

Meč između Igokee i Mege Leks igra se u subotu s početkom u 17 sati. Aleksandrovčani su dosad ostvarili tri pobjede uz devet poraza, dok je tim Mege uknjižio po šest trijumfa i neuspjeha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC