• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Loše, bez ideje, uplašeno...

Autor mondo.ba

Trener Igokee Željko Lukajić bio je izuzetno kritičan prema svom timu nakon poraza od Solnoka u Laktašima u 16. kolu ABA lige.

Lukajić je u posljednje vrijeme kritikovao svoje izabranike posebno zbog loše igre u napadu, a poslije novog 11. ovosezonskog neuspjeha, prvog od Solnoka na svom parketu 66:71 (16:11, 15:13, 18:28, 17:19), dodatno je pooštrio retoriku.

"Loše, bezidejno u napadu, sa velikom dozom straha, skrivanja. Mislim da će biti pametnije kada analiziramo utakmicu, mislim da je vrijeme da napravimo duboku analizu svega. Vrijeme prolazi, a nas obaveze čekaju. Neke stvari ne mogu da shvatim. Tu sam mjesec i po dana. Utakmice koje nemaju pritiska, gdje su veliki favoriti kada treba da se pobijedi, nema nigdje nikog. Ne vidim ništa na utakmici što treniramo na treningu. Ne vidim linije trčanja poslije uhvaćene lopte. Imamo problema i u organizaciji, ali nisu samo oni krivi, krivi su i ovi koji su unutra se kriju. Centri se kriju, ne čitamo odbranu i onda prelazimo u neku košarku da pobijedimo ako pogodimo trojke. Ponovo smo šutnuli više trojki nego dvojki", rekao je Lukajić, a prenio zvanični sajt šampiona Bosne i Hercegovine.

"Kako ćemo dalje, moramo da izanaliziramo da vidimo, sigurno da je loša košarka bila jer nismo imali organizovan napad, nismo radili izolaciju, niko nije preuzimao odgovornost. Mi jednostavno ne možemo sa donje pozicije da damo koš, izuzev ako skočimo u napadu. Nemamo prepoznatljiv sistem, spor dolazak u pik, postavljanje, dolazak u blokadu. Jedina dobra stvar je što sigurno nećemo da budemo u opasnosti da ispadnemo, ali moramo da mislimo o budućnosti".

Prema njegovim riječima, za poraz nikako ne bi smjeli da okrive arbitre.

"Moramo biti realni nismo igrali, nismo imali energije u napadu. Desi se da je u kretnji bio ili nije bio faul. Bilo bi ružno reći i tražiti pobjedu od sudija. Nema to veze", naglasio je strateg "igosa".

Samokritičan je u ime tima bio i kapiten Aleksandrovčana Branko Jorović.

"Odigrali smo nedopustivo lošu utakmicu, više napadački nego odbrambeno. Spremali smo se za Solnok koji nam je dužnik ali nismo bili na nivou. Predstoji nam analiza na koji način smo izgubili, pokušaćemo da izvučemo pouku i da što bolje igramo u nastavku. Ne bih da komentarišem sudijske odluke, mi smo trebali ranije utakmicu da prelomimo", izjavio je Jorović.

Igokei je ovo bio 11. poraz u ABA ligi uz pet pobjeda dok Mađari sad imaju dva trijumfa više i dva neuspjeha manje.

U narednom kolu, Igokea gostuju ekipi Krke u Novom Mestu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC