• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Čović: Utakmica s Galatom nije rat

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je uoči utakmice koju će njegov tim igrati 16. januara u Beogradu protiv Galatasaraja u okviru Top 16 faze Evrolige rekao da crno-bijeli nijedan klub ne doživljavaju neprijateljski.

 Nebojša Čović: Utakmica s Galatom nije rat Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Iako su nakon ubistva navijača beogradskog kluba Marka Ivkovića u Istanbulu, 21. novembra prošle godine, porasle tenzije između dvije strane, Čović je kazao da Crvena zvezda ima jasan sportski motiv, a da je sport, osim zdravlja i drugih faktora, zapravo stvoren i napravljen da približava ljude, a ne da ih vodi u razdvajanja.

"Utakmica nije rat, nego je sportska utakmica. Očekujem normalnu utakmicu. Što se tiče naših državnih organa mi imamo sa njihove strane potpune garancije za odigravanje normalne utakmice i garanciju za bezbjednost kompletne ekipe Galatasaraja i kompletne njihove misije koja će doći", izjavio je predsjednik crveno-bijelih za agenciju "Anadolija".

Čović je podsjetio da će utakmici u Beogradu moći da prisustvuju samo domaći navijači, a revanš u Istanbulu samo navijači Galatasaraja te ocijenio da je takva odluka, poslije svega što se dogodilo, sasvim normalna.

On je dodao da uoči utakmice protiv Galatasaraja razgovaraju sa navijačima, te da će razgovarati do same utakmice. Čović vjeruje kako će sve proći u okvirima onoga što je dozvoljeno.

"Kakva će biti pjevanja i skandiranja ćemo vidjeti. Na to ne možete ni uticati, ali ja mislim da ćemo to staviti u okviru nečega što je dozvoljeno i podnošljivo. Moramo da razumijemo emocije obje strane, ali isto tako moramo zajednički s njima, našim navijačima, da pokažemo onakvu sliku kakva se očekuje od nas. To je u okvirima fer-pleja", istakao je Čović.

On je izrazio želju da će nadležni organi osigurati da Ergin Ataman bude prisutan na utakmici, dodajući da će trener Galatasaraja biti čovjek koji će potpuno profesionalno odraditi svoj posao u Beogradu.

"Ja očekujem i dolazak predsjednika Galatasaraja. Jer naš je zajednički zadatak da smirujemo strasti, da spustimo tenzije i da se vratimo u okvir sporta kao što je zadatak nadležnih državnih organa Turske da provode kompletnu istragu i da kazni maksimalnim kaznama počinioce ubistva Marka Ivkovića", rekao je predsjednik Zvezde.

Čović smatra da je turska policija prije same utakmice u Istanbulu pokazala "neefikasnost" i "neozbiljnost" zbog čega je lično bio iznenađen.

"Smatram da je Turska vrlo ozbiljna država sa ozbiljnim organima, između ostalog, vrlo ozbiljnom policijom", rekao je Čović.

Čović je dodao da su nakon ubistva Ivkovića turski nadležni organi vrlo brzo procesuirali i pronašli počinioca i saučesnike, te kazao kako je imao priliku da vidi krivičnu prijavu javnog tužioca i da je ona napravljena u skladu s onim što se desilo.

"Mislim da je pretresom stana direktnog počinioca i pronalaženjem hlača na kojima je DNK analizom utvrđeno da se nalazi krv pokojnog Marka Ivkovića, jasno pokazano ko je počinio ubistvo i ko su saučesnici. Ja očekujem da će sad turski organi raditi u skladu sa zakonom i sa pravdom".

Čović je u poruci za javnost Turske i Srbije rekao da Galatasaraj dođe u Beograd i odigra normalnu utakmicu.

"Nemaju razloga da se brinu za svoju bezbjednost. Mi trebamo raditi svoj posao maksimalno profesionalno. Apelujem da navijanje i u Beogradu i u Istanbulu bude u okvirima nečega što se zove fer-plej. Jer ne postoji utakmica na svijetu koju treba dobiti, a da pri tome bilo ko izgubi svoj život. Te vrijednosti svi zajedno treba da dijelimo bez obzira koje smo nacionalnosti, koje smo vjere ili bilo čega. Mislim da je to nešto što je u duhu fer-pleja i osnova u samom sportu. Moramo voditi računa da ne pređemo crtu u nekakvim stvarima jer ovdje je izgubljen mlad život, koji šta god budemo radili nećemo moći da vratimo", zaključio je Ćović u intervju za "Anadoliju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC