• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRPSKE: Igokea prestigla banjalučki Borac!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee osvojili su Kup Republike Srpske po šesti uzastopni put, ukupno deseti čime su prestigli banjalučki Borac! U finalu odigranom u "Boriku" savladali su Građanski iz Bijeljine rezultatom 83:69.

 KUP SRPSKE: Igokea prestigla banjalučki Borac! Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

"Igosima" ne ide pretjerano dobro ove sezone u regionalnj ABA ligi, ali su u Novoj godini osvojili prvi trofej - Kup RS!

I to šesti put zaredom, ukupno deseti kojim su skinuli s trona Borac iz Banjaluke, koji ima jedan pehar manje u svojim vitrinama.

Izabranici Željka Lukajića su u Banjaluci u srijedu predveče nadigrali bijeljinsku ekipu i zasluženo podigli pehar iako je i u ovom meču bila vidjljiva oscilacija u igri "igosa", ali i evidentan kvalitet u odnosu na tim iz Bijeljine koji je samim plasmanom u finale ostvario najveći uspjeh u istoriji kluba.

Najefikasniji kod šampiona Bosne i Hercegovine bili su Nikola Dragović sa 20 poena i Dušan Katnić sa dva pogotka manje, dok je u taboru iz Bijeljine odskočio Nebojša Erkić sa 21 košem. Dvocifreni učinak ostvario je i Pavle Boljkovac (13).

Da bi stekli priliku da se bore za trofej, Aleksandrovčani su u polufinalu bili bolji od trebinjskog Leotara (76:60), dok su Bijeljinci savladali mrkonjićku Mladost sa 65:62 za svoje prvo učešće u finalu.

Interesantno, pehar kapitenu Igokee Branku Joroviću predao je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević, inače i prvi čovjek Aleksandrovčana.

OVDJE pročitajte šta su poslije meča izjavili akteri finala.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prase

U pravu ste ali sta treba novinari da ignorisu Kup RS jer je Igokea osvojila?

Banjaluko, probudi se!

Vraticete se vi gdje vam je i mjesto, a Borac ce opet biti sampion. A, i vi, kao da uzivate u bombardovanju vijestima o privatno-drzavnom projektu, tj.klubu u privatnom bajinom vlasnistvu, a sponzorisanom iz drzavne kase.. Sta mi je za njima, za njih navija 200 ljudi, a medijski su propraceni kao Barselona. Sudbina tog kluba, kad prodje vrijeme ove vlasti, je jasna; bice isto kao sa Slogom iz Trna, kao sa Obilicem i ostalim genetskim mutacijama. Prezirem sve koji idu gledati pomenuti klub, umjesto da pomognemo Borcu i poguramo ga bar do bh lige, pa svi u Borik, kao nekad. Mislim da ni taj dan nije daleko, a onda, neka se cuva vjestacki projekat. Samo Borac, Bog i pobjeda!

Samo Borac

Prvi covjek saveza ujedno i predsjednik nametnutog kluba, komedija...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC