• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Može li Igokea prekinuti crnu seriju?

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee poslije šest vezanih poraza u subotu uveče dočekuju petoplasiranu Union Olimpiju u okviru 21. kola ABA lige.

 ABA: Može li Igokea prekinuti crnu seriju? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Trener Aleksandrovčana Željko Lukajić u najavi utakmice naglasio je da njegov tim mora da bude jak i istrajan na putu da ispuni svoj cilj - kroz prvenstvo Bosne i Hercegovine da osigura nastup u regionalnom takmičenju i naredne sezone.

Ljubljančani nikad nisu slavili u Laktašima, ali Lukajić je posebno pohvalno govorio o narednom rivalu "igosa".

"Union Olimpija je izvanredan tim, u poslednjoj utakmici u Evrokupu izgubili su na produžetke. Odlično su popunjeni i jako dobro igraju, čvrsti su ispod koša sa dobrim visokim igračima, imaju perspektivne mlade igrače potkovane iskustvom, Marka Marinovića na poziciji pleja, uz dobre šutere Klemena Prepelića ali i ostale igrače koji igraju na vanjskim pozicijama", izjavio je strateg Igokee o popularnim "zmajčekima".

Prema njegovim riječima, najvažnije je da se u timu primjeti napredak odnosno iskorak u odnosu na prethodne dvoboje. Podsjetimo, protiv Partizana je Igokea odigrala egal meč u Beogradu, a protiv Metalca je novajlija Brejdi Heslip promašio pobjedu, što se svakako može okarakterisati napretkom u igri.

"Meni je najbitnije da vidim iskorak u odnosu na svaku prethodnu utakmicu, odnos prema igri odnos prema rezultatima i odnos prema ljudima koji dolaze da nas podrže i čekaju da budu zadovoljeni".

Lukajić je ipak priznao da neke stvari na prethodnim susretima i nisu štimale kako je trebalo.

"Moramo biti objektivni i reći da neke stvari nisu bile na visokom nivou, pristup utakmici, mekoća, brza predaja kada je u pitanju rezultat. Jednostavno mi moramo biti jaki sa karakterom, imati hrabrosti da uđemo u duel, ali jednostavno za sve potrebe treba vremena i moramo biti istrajni na putu koji smo zacrtali, a to je da napravimo stabilan tim i da kroz prvenstvo BiH ponovo dođemo u ABA ligu", zaključio je trener šampiona Bosne i Hercegovine.

ALEŠ PIPAN: POBJEDA ZA PLEJ-OF

Obzirom da Olimpija nikad nije slavila u Laktašima, šef struke ljubljanskog tima Aleš Pipan želi da njegovi izabranici prekinu taj crni niz, ali nije odustao ni od četvrte pozicije koja vodi u plej-of ABA lige.

"Sve naše misli su fokusirane na ABA ligu. Igokea je opasan protivnik na domaćem terenu. Riječ je o iskusnom timu koji kažnjava svaku grešku protivnika. Nešto su redefinisali igru i dolazak novog trenera Lukajića promijenio je mnogo toga. Moramo da zaustavimo njihove asistencije pod koš, gdje je jak centar Duško Bunić. Mi se nećemo predati, još se nadam da možemo izboriti četvrto mjesto, koje vodi u plej-of. Svaka utakmica za nas je ključna i u svakoj želimo upisati pobjedu".

Kapiten tima iz Aleksandrovca Branko Jorović rekao je da priželjkuje prekid negativne serije.

"I mi očekujemo taj trijumf, u seriji smo poraza, neke utakmice smo izgubili u samoj završnici. Nedostaje nam koncentracije u finišu, možda i odlučnosti i sportske drskosti u trenucima kada se lomi utakmica. Očekuje nas protivnik koji je veoma kvalitetan na svim pozicijama, igra dobro u svim segmentima, dobri su ispod koša, dobro trče, dobro šutiraju tako da smo svjesni da ukoliko želimo da pobijedimo moramo da odigramo dobro i pružimo svoj maksimum. Jednostavno svi želimo da dobijemo utakmicu ali znamo da to neće biti lako. Moramo pokušati da igru sa treninga prebacimo na utakmicu. Dobro radimo, treniramo ali to ne krunišemo na utakmici i to je nešto što moramo promijeniti jer svi mi radimo da bismo pobjeđivali", izjavio je Jorović.

Utakmica između Igokee i Union Olimpije igra se u subotu u Laktašima s početkom u 21 čas.

Ljubljanski tim je peti na tabeli ABA lige sa skorom od 11 pobjeda i devet poraza, a Igokea je pretposljednja sa omjerom od pet trijumfa i 15 neuspjeha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC