• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiteni: Na pobjedu u Laktašima

Autor mondo.ba

Branko Jorović i Josip Bilinovac najavljuju pobjedu u derbi meču Igokea-Široki.

Utakmica sedmog kola “ Lige 6“ Bosne i Hercegovine Igokea- Široki mogla bi biti jedna od ključnih u borbi za titulu šampiona. Razlog- mogla bi da odluči o prednosti domaćeg terena pred plej off.

Igokea i Široki unazad par godina odlučuju o tituli šampiona BiH, a kako sada stvari stoje tako će biti i ove godine. Široki je u dosadašnjih šest kola bez poraza, dok Igokea ima jedan poraz i to upravo od ekipe Ivana Velića, koja je u prvom meču na „Pecari“ slavila sa šest poena prednosti. Računica je jasna Igokea mora ostvariti pobjedu sa minimum sedam poena razlike ako želi prvo mjesto pred plej off. Naravno uz uslov da do kraja ostavre sve pobjede, a očekuju ih gostovanja u Tuzli i Sparsima u Sarajevu.

“Ovo je kao i svaka druga utakmica u Ligi 6, ali sa malo većim ulogom, a to je borba za prvu poziciju. Nismo igrali dobro u prvoj utakmici u Širokom Brijegu. Mislim da smo podigli formu, samopouzdanje je na visokom nivou i spremno dočekujemo utakmicu. Široki igra stvarno dobro, u dobroj su formi, ali mislim da sve zavisi od nas i naše igre. Očekujem pobjedu”, rekao je za portal bhbasket, kapiten Igokee Branko Jorović.

Izvor: MONDO

Široki je znatno podigao formu u “Ligi 6” o čemu svjedoči i tabela.

“ Došli smo do onoga što smo željeli i sigurno nećemo ići u Laktaše da branimo rezultat iz prve utakmice. Igokea jeste favorit u utakmici, a mi idemo spremni gore i želimo odigrati dobru utakmicu i pokušati iznenaditi. Utakmica sa Igokeom može puno donijeti i tako da sigurno idemo igrati do zadnjeg atoma snage. Sigurno nećemo ići u Laktaše da samo branimo rezultat nego idemo pokušati pobijediti”, izjavio je kapiten Širokobriježana Josip Bilinovac za bhbasket.

Utakmica u Laktašima igraće se u srijedu od 19 časova.

Parovi sedmog kola:

Igokea-Široki

Zrinjski-Sloboda

Leotar-Spars

TABELA: Široki 6/0, Igokea 5/1, Spars 3/3, Sloboda 3/3, Leotar 1/5, Zrinjski 0/6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC