• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokein odgovor KSBiH – ni DA ni NE

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Igokea odgovorila na ultimatum koji joj je postavio KSBiH, ali u svom dopisu nije se izjasnila ni da povlači opredjeljenje za takmičenja Evrolige, niti da ostaje pri njemu.

 Odgovor KK Igokea na ultimatum KSBIH Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Košarkaška zavrzlama na relaciji Evroliga – FIBA - nacionalni savezi – klubovi još nije riješena, a pitanje je i kada će i kako biti.

Rok koji je KSBIH dao Košarkaškom klubu Igokea da povluče saglasnost za takmičenje pod okriljem Evroliga-ECA istekao je u 14 časova, odgovor kluba iz Aleksandrovca je stigao, ali on je daleko od očekivanog.

U svom dopisu KK Igokea nije se jasno odredio niti da li ostaje pri stavu da igra takmičenja pod okriljem Evrolige-ECA niti da je promijenio stav i priklonio se FIBA, čime bi KSBIH izbjegao suspenziju nacionalnog saveza, odnosno njegovih selekcija.

Umjesto toga, KK Igokea traži da KSBIH zahtjeva od FIBA da svoje odnose prema klubovima članicama ABA lige uredi preko rukovodstva ABA lige, a ne preko nacionalnih saveza.

Odgovor Igokee Košarkaškom savezu BiH prenosimo u cjelosti:

“Poštovana gospodo iz UO KSBiH,

Povodom vašeg dopisa od 19.4.2016.godine, odgovaramo istog dana i želimo da istaknemo da smo iznenađeni postupanjem od strane FIBA-e. Još više smo iznenađeni vašim postupcima. KSBiH i vi kao predstavnici u Upravnom odboru treba da zaštitite svoje klubove, a vi to niste uradili, nego prijetite suspenzijom najvećem i najuspješnijem klubu. U vašem dopisu se vidi vaša košarkaška kratkovidost i neobavještenost.

Dopisom FIBA Europe, traži se od KSBiH dostava dokaza, ukoliko istim raspolažete, kojim se opovrgavaju činjenice vezane uz odluku Jadranske košarkaške asocijacije – ABA Liga j.t.d. (u daljnjem tekstu: ABA Liga j.t.d.) o odabiru ECA (Euroliga/Eurocup) kao košarkaškog takmičenja u Europi u kojem će se košarkaški klubovi navedene lige takmičiti u narednim košarkaškim sezonama.

Mišljenja smo da je FIBA Europa ovaj dopis i zahtjev trebala uputiti direktno skupštini odnosno managementu ABA Lige j.t.d. od čije strane je predmetna odluka i donesena, a ne KSBiH, posebno uzimajući u obzir da je upravo FIBA Europa formalno potvrdila osnivačke akte i pravila takmičenja ABA Lige, uključujući i nastupe u Euroligi/Eurocup-u. Naime, upravo je Skupština ABA Lige j.t.d., odnosno svi klubovi koji se u njoj takmiče nedavno donijeli odluku, obvezujuću za sve klubove – osnivače (koju dostavljamo u prilogu), a kojom isti potvrđuju svoj odabir i opredijeljenje za učestvovanjem u košarkaškim takmičenjima u organizaciji ECA-e u narednim košarkaškim sezonama.

Slijedom navedenih činjenica, predlažemo da KSBiH na taj način odgovori FIBA-i te da ih uputite da sva eventualna pitanja ili nedoumice vezane uz takmičenja u kojima će klubovi ABA Lige j.t.d., između ostalih i Košarkaški klub Igokea učestvovati u narednim košarkaškim sezonama, utvrde zajedno sa nosiocima regionalnog takmičenja, odnosno ABA Ligom j.t.d.

Nadamo se da ćete sledeće sjednice Upravnog odbora iskoristiti za donošenje odluka na dobrobit košarke.

S poštovanjem,

Igor Dodik, generalni menadžer

Pavle Ćorović, sportski direktor”

Nakon odgovora Igokee ostaje da se vidi kako će reagovati KSBiH jer je njegov predsjednik, Aleksandar Fulurija , najavio da će Savez suspendovati Igokeu ukoliko se ne izjasni za takmičenja pod okriljem FIBA.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC