• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albijanić za MONDO: Do sada nije loše

Autor mondo.ba

O dosadašnjem dijelu sezone šampiona BiH pričali smo sa centrom Igokee Draškom Albijanićem.

Košarkaši Igokee nakon 11 odigranih kola u regionalnoj ABA ligi nalaze se u gornjem dijelu tabele. Sa ostvarenih šest pobjeda i pet poraza su na šestom mjestu, sa trijumfom manje od Cibone i Cedevite, koje se bore za final four.

O dosadašnjem dijelu sezone šampiona BiH pričali smo sa centrom Igokee Draškom Albijanićem.

„ Sigurno sa smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Ostaje žal za nekim utakmicama, koje smo izgubili u neizvjesnim završnicama. Možemo da budemo zadovoljni sa mjestom na kojem se nalazimo“, rekao je za MONDO momak iz Bileće, koji je karijeru počeo u Trebinju u ekipi Leotara relativno kasno sa 17 godina.

U dosadašnjem dijelu sezone Igokea je puno bolje igrala u gostima. Van Laktaša pobijedili su ČETIRI puta, a na svom terenu samo Union Olimpiju u trećem kolu i prošle sedmice ekipu MZT-a.

„ Tako smo počeli sezonu. Na strani dosta smo bolje igrali. Valjda rasterećenije. Na domaćem terenu osjetio se taj neki grč u našoj igri. Izgubili smo neke utakmice, koje smo mogli i da dobijemo, ali evo ovu posljednju protiv MZT-a smo pobijedili“.

DRAŠKO ALBIJANIĆ

DRAŠKO ALBIJANIĆ karijera: Leotar, Sloboda, Borac Banjaluka, Asesoft, Pitešti, Borac Čačak, Kožuv, Sutjeska, Igokea.

Albijanić, koji ove sezone u regionalnom takmičenju ima prosjek od 9,4 poena uz 3,3 skoka, a najbolju partiju prikazao je protiv Krke, kada je postigao 16 poena uz sedam skokova, nada se da će početi u serijama pobjeđivati na domaćem parketu.

„ Sigurno je bitno da počnemo i na domaćem terenu da pobjeđujemo. Da vratimo to neko samopouzdanje, koje nam je na nekim utakmicama nedostajalo. Imamo dobru publiku, na utakmicama bude dosta ljudi, koji nam daju podršku. Mi smo mlada ekipa i hvala im na tome“, kaže momak, koji je na Eurobasketu 2015. godine igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

...
Izvor: YouTube

U ABA ligi jedine ekipe, koje ne igraju na više frontova su Igokea i FMP, koji nastupaju samo u regionalnom takmičenje, tako da imaju više vremena za pripreme utakmica. Prednost ili ne?

„ Sigurno je da imamo više vremena za pripremu, ali velika je razlika između utakmica. Dosta je lakše kada imaš utakmice svaka tri dana, da održiš kontinuitet u formi“.

Igokea je mogla igrati dvije utakmice sedmično, ali se na startu kvalifikacija za Ligu šampiona ispriječio Mornar iz Bara. Igokea je te dvije utakmice igrala bez povrijeđenog plejmekera Frenka Robinsona. Mornar je u subotu gost u ABA ligi.

„ Jeste nama se tada na početku sezone povrijedio plejmeker Robinson. Velika odgovornost pala je na mladog Darka Talića, koji je odigrao dosta dobro. Mi ostali nismo najbolje reagovali i ispali smo. Sada nam dolaze u ABA ligi i eto prilike za mali revanš. Nadam se da ćemo pobijediti“, rekao je Albijanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC