• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: "Igosi" jači od Mornara i sudijske trojke!

Autor mondo.ba

Aleksandrovčani u 12. kolu ABA lige slavili u Laktašima protiv Mornara iz Bara 74:69, u meču koji je katastrofalnim greškama obilježila hrvatsko-crnogorska sudijska trojka Siniša Herceg - Miloš Koljenšić - Josip Radojković.

Košarkaši Igokee upisali su treću uzastopnu pobjedu u ABA ligi, ukupno sedmu.

U 12. kolu Aleksandrovčani su na svom parketu slavili protiv "dužnika" Mornara iz Bara, a osim crnogorskog tima, večeras su u Laktašima za protivnika imali i sudijsku trojku iz Siniša Herceg - Miloš Koljenšić - Josip Radojković.

IGOKEA - MORNAR 74:69 (20:17, 19:11, 21:21, 14:20)

UČINAK

IGOKEA: Pašajlić 9, Mićović 9, Talić, Šibalić 7 (9 sk), Robinson 12, Pešaković, Milošević, Albijanić 13, Radivojević 11 (8 as), Mahkovic 7 (7 sk), Fortenberi, Rikić 6.

MORNAR: Korać, Džons 8, Krstić, Radunović 2, Vujošević 11, Mijović, Tejtum 6 Dikerson, Elić 5, Pavić 19 (12 sk), Mugoša, Voler 18 (4 as).

Arbitri iz Hrvatske i Crne Gore tokom većeg dijela meča iritirali su igrače, stručni štab i oko 1.000 gledalaca u dvorani u Laktašima.

U nekoliko navrata donosili su katastrofalne greške u korist gostiju, ali uprkos svemu domaći igrači su sve izdržali i stigli do nove pobjede.

U želji da se iskupi za eliminaciju u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, košarkaši Igokee u Laktašima ugostili su Mornar. Crnogorski tim u revanš meču kvalifikacija sa elitno takmičenje deklasirao je Aleksandrovčane 83:60 i tako nadoknadio "minus dva" iz prvog meča u Laktašima (69:71), čime je izborio plasman u novoformirano takmičenje, a Igokei ostavi samo nastup u regionalnoj ligi.

Nerazumljive sudijske greške dodatno su otežale posao Bajićevom timu, koji je zakazao u napadu u odlučujućem kvartalu.

Igokea je imala dvocifrenu prednost tokom većeg dijela meča, ali su gosti opasno zaprijetili u finišu, kada je kapiten "igosa" Vuk Radivojević sa dvije sjajne trojke prelomio susret.

Igokea nije imala igrača koji je po učinku "odskočio" od ostalih. Trojica košarkaša završila su susret sa dvocifrenim brojem poena. Draško Albijanić ubacio je 13, Robinson 12, a Radivojević poen manje.

Ni sjajna partija Vukote Pavića, koji su susret okončao sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 12 skokova, nije pomogla gostima da dođu do trijumfa. Sjajno poluvrijeme imao je Antabija Voler, koji se probudio u nastavku i za 20 minuta ubacio 18 poena.

ABA LIGA, 12. kolo:

Igokea - Mornar 74:69

Krka - Partizan (19:00)
Cedevita - Olimpija (21:00)

U nedjelju:

MZT - Budućnost (17:00)
Mega Leks - Cibona (19:00)

U ponedjeljak:

Zvezda - FMP (17:00)

Odigrano u petak:

Zadar - Karpoš 93:74

TABELA: Zvezda 11-0, Budućnost 10-1, Partizan 8-3, Igokea 7-5, Cedevita 7-4, Mega Leks 4-7, Krka 5-5, Zadar 5-7, Mornar 3-9, FMP 3-8, MZT 3-8, Olimpija 3-7, Karpoš 2-10.

TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA (14:20)

Raspucani gosti bolje su ušli u završnih deset minuta, pa je na sredini četvrte četvrtine prednost Igokee ponovo smanjena, ovaj put na samo tri poena - 64:61.

Još jednom je morao Bajić da reaguje i pokuša zaustaviti seriju košarkaša Mornara, kod kojih se Paviću, Vujoševiću i Džonsu priključio i probuđeni Voler.

Ni minut predaha nije pomogao. Pavić je 17. poenom približio goste na samo poen zaostatka, a nakon još jednog promašaja Aleksandrovčana, Kamerun Tejtum je u tri navrata imao priliku da nakon dugo vremena donese prednost gostima, ali nije uspio.

Sve promašaje kaznio je kapiten "igosa" Vuk Radivojević i sa dvije dalekometne trojke u nizu udaljio Barane na sedam poena.

Nisu Crnogorci uspjeli više da zaprijete, tako da su igrači Igokee sasvim zasluženo stigli do druge uzastopne domaće pobjede, a ukupno treće. Na kraju, 74:69.

TREĆA ČETVRTINA (21:21):

Stečenu prednost iz prve polovine meča, Aleksandrovčani su održavali do sredine trećeg kvartala. Prvo su gosti zaprijetili u 23. minutu, kada je Lamant Džons, nakon očiglednih koraka, pogodio trojku i smanjio zaostatak svog tima na šest poena. Ali, istom mjerom uzvratio je Džejms Robinson u narednom napadu i zaustavio nalet crnogorskog tima.

Ipak, četiri minuta prije kraja, uz Džonsa, razigrao se i Radoja Vujošević i u svega par minuta "istopila" se prednost Bajićevih izabranika, koji je sredinom treće četvrtine morao da zatraži minut predaha, jer je Mornar stigao do 47:42.

Potpuno je stao šut "igose", koji su ipak dobrim ofanzivnim skokom uspijevali da održe goste na distanci. Ipak, trojka Robinsona, pa polaganje iz kontakta Albijanića, vratili su mirnoće u redove domaćina.

Par sudijskih grešaka na štetu Igokee nisu uspjele da dekoncentrišu Aleksandrovčane, koji su na miran način priveli treći period igre kraju i u odlučujuću četvrtinu ipak ušli s prednošću od 11 poena - 60:49.

Miroslav Pašajlić nakon 20 minuta najefikasniji je u redovima Igokee sa sedam poena, a jedan manje sakupili su Strahinja Mićović i Robert Rikić. U gostujućem timu Vukota Pavić već ima dvocifren učinak (11 poena, uz četiri skoka).

DRUGA ČETVRTINA (19:11):

Bolju igru u drugom dijelu Aleksandrovčani su najavili poenima Draška Albijanića i Daniloa Šibalića, kada su stigli do najubjedljivije prednosti u dotadašnjem dijelu meča, 24:17, za nepuna tri minuta igre u drugom kvartalu.

Kada je Robert Rikić minut kasnije povisio na 28:19, trener gostiju Đorđije Pavićević morao je da reaguje i zatraži tajm aut, jer su Aleksandrovčani došli nadomak dvocifrene prednosti.

Nije šut služio Antabija Volera, što su domaći iskoristili i brzim kontranapadom Blaža Mahkovica stigli prvi put do "plus deset", nakon polaganja uz faul i realizovano slobodno bacanje.

Upravo je Slovenac sjajnim zakucavanjem podigao na noge 1.000 navijača u Laktašima i najboljim potezom u prvom poluvremenu izmamio aplauze.

...
Izvor: YouTube

U 10. minutu na semaforu je stajalo 35:25. Ta prednost do kraja prvog poluvremena "narasla" je za još jedan poen. Na poluvremenu: 39:28.

PRVA ČETVRTINA (20:17):

Tvrdo se igra od samog početka. Meč nije dobro počeo za Igokeu, jer su izabranici Dragana Bajića promašili uvodna tri šuta i bili su bez poena u prva dva minuta. Ipak, Strahinja Mićović početkom trećeg minuta prekinuo se seriju promašaja i pogodio za 2:2.

Nije bilo mnogo poena na startu susreta. Na polovini prve dionice tim iz Bara vodio je 6:7, a igralo se uglavnom koš za koš. Uslijedila je mini-serija domaćih 9:3, a trojkom Miroslava Pašajlića konačno je jedna od ekipa uspjela da napravi osjetniju prednost. Bilo je 15:10.

Ipak, uslijedio je brzi odgovor Crnogoraca, pogodak Vukote Pavić van linije 6.75, pa se na odmor otišlo s tri poena prednosti domaćih, 20:17.

POČETNE PETORKE:

IGOKEA: Radivojević, Micović, Robinson, Rikić, Mićović.
MORNAR: Pavić, Voler, Vujošević, Radunović, Džons.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Novica

Moze da prica ko sta hoce...ovo je jedina ozbiljna ekipa kod nas. Svaka cast momci!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC