• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama sa srećnim krajem za Igokeu (VIDEO)

Autor mondo.ba

Poenom iz slobodnog bacanja 0,6 sekundi prije kraja meča, Igokea upisala veliki trijumf protiv posljednjeplasiranog Zadra. "Iz moje tačke gledišta mislim da je bio čist faul", rekao trener Aleksandrovčana Dragan Bajić.

Nevjerovatan meč u Laktašima odigrali su Igokea i Zadar, a u triler završnici radovali su se domaći košarkaši.

Imali su Aleksandrovčani vođstvo tokom cijelog meča, dok su Zadrani 0,6 sekundi prije kraja susreta pogodili "flouter" preko Mislava Brzoje za prvo izjednačenje poslije početnih 0:0 - 77:77.

Izgledalo je tada da će meč otići u produžetak, ali trener "igosa" Dragan Bajić zatražio je tajm-aut i u tih minut odmora dogovorio akciju, koja je na kraju donijela trijumf bh. šampionu.

Džejms Robinson ubacio je loptu sa strane za Blaža Mahkovica, kojeg je faulirao Jakov Vladović i "igosi" su dobili dva slobodna bacanja. Slovenac je stao na liniju penala, pogodio prvo, a drugo promašio i tako donio trijumf veliki svom timu.

...
Izvor: YouTube


"Sinulo mi je u sekundi šta da nacrtam i dobro je na kraju bilo. Tražio sam izolaciju za Mahkovica jer znam da je skočan i brz. Mislio sam da će visoki preuzeti u toj leđnoj blokadi. Međutim desilo se da je Vladović gurnuo igrača. Iz moje tačke gledišta mislim da je bio čist faul", rekao je poslije susreta Bajić.

Igokea je upisala deseti trijumf i izborila opstanak u ligi.

"Čestitam mojim momcima, nakon 21. kola oni su obezbijedili i matematički opstanak u ligi što je bio naš primarni cilj. Čestitam Zadru na korektnoj utakmici, a ja sam u najavi i rekao da svaka promjena trenera donosi nešto pozitivno, a to se dogodilo i kod njih. Zaista sam znao da će biti teško, čak i kada smo vodili sa 13 poena razlike. Na nama se osjetio pritisak, kada god smo pod imperativom pobjede, imamo problema. Na kraju dramatična završnica, vodili smo od prvog do posljednjeg minuta i Bog nam je vratio na kraju", dodao je Bajić.

Poraz u Laktašima Zadranima je bio već 15. ove sezone i sa šest trijumfa dijele posljednju poziciju sa MZT iz Skoplja i predstoji im grčevita borba za opstanak na Jadranu.

"Čestitam Igokei na pobjedi. Mislim da bi bilo mnogo pravednije da smo odigrali produžetak jer smo mi zaista dali sve što možemo u ovom trenutku da bismo došli do tog produžetka. Idemo kući sa jednom dozom gorčine, ali nadam se da ćemo mi uspjeti do kraja lige da izbjegnemo poslednje mesto" , rekao je razočarani Aramis Naglić, koji je prvi put sjedio na klupi Zadra u ABA ligi.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

And One

Kakva krađa ljudi moji..

Borik

@And One čist faul. Drži igrača.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC