• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea nema Kecmana, ali može do pobjede za 0,6!

Autor mondo.ba

Pogotkom Mahkovica sa linije slobodnih bacanja 0,6 sekundi prije kraja Igokea stigla do pobjede nad Zadrom kojeg je prvi put sa klupe u ABA ligi vodio Aramis Naglić.

Košarkaši Igokee savladali su Zadar 78:77 u „hičkokovskoj“ završnici utakmice 21. kola ABA lige.

Imali su domaći košarkaši gotovu utakmicu, ali su dozvolili Zadru da stigne do izjednačenja 77:77 0,6 sekundi prije kraja.

Produžetaka ipak nije bilo jer je Vladović napravio besmislen faul nad Mahkovicom, a ovaj pogodio prvo i namjerno promašio drugo slobodno bacanje za 78:77.

Kovačević je promašio očajnički pokušaj iz poluhoroga sa pola terena i Igokea je stigla do trijumfa kojim je prekinula niz od četiri vezana poraza.

Na drugoj strani Zadar je propustio priliku da pobjedom na debiju trenera Aramisa Naglića u ABA ligi uhvati „posljednji voz“ za opstanak u ligi.

IGOKEA – ZADAR 78:77 (24:19, 18:15, 17:22, 19:21)

Najefikasniji u ekipi Igokee bio je Mićović sa 19 poena, a slijede ga Robinson sa 18 i Milošević sa 15 poena.

Kod gostiju Marinković je postigao 15, Barać poen manje, a Kovačević 10 poena

Igokea je odlično otvorila utakmicu i povela 22:14 trojkom Mićovića, drugom na meču.  Na kratki odmor je Igokea otišla sa 24:19, ali je nakon nove trojke Mićovića i njegove serije od 10 vezanih poena stigla do dvocifrene prednosti 29:19.

Uspjeli su gosti da smanje prednost Igokee, a onda su domaći košarkaši ponovo stigli do devet poena razlike i otišli na poluvrijeme sa 42:33.


Čak 13 poena prednosti imala je Igokea na 4:30 do kraja trećeg perioda. Milošević je pogodio za 57:44, ali su Zadrani serijom 8:0 smanjili na 57:52 i Bajiću poslije trojke Brzoje nije preostalo ništa drugo nego da pozove tajm aut.

Poslije poena Albijanića činilo se da će se Igokea konsolidovati, međutim Zadar je stigao na samo dva poena zaostatka 62:60.

Uslijedila je serija Igokee za 70:62, a onda nova serija Zadrana koji su stigli na samo poen zaostatak, međutim, Kovačević je promašio polaganje za prvo vođstvo svog tima na utakmici.

Uslijedila je infarkt završnica, na semaforu je stajalo 72:71, Igokea nije uspjevala da se odlijepi, a Zadar da izjednači ili povede. Na grešku jednih, greškom su uzvraćali drugi.

Poslije koraka Radivojevića, Krajina je napravio faul u napadu.

Iskusni košarkaš Igokee iskupio se za ovo ukradenom loptom i polaganjem uz dodatno slobodno bacanje za vođstvo Igokee 77:73.

Naglić je bacio sve karte u reket, poslao je dva centra na parket, Marinkovića i Krajinu i to mu se umalo isplatilo.  Marinković je upisao ofanzivni skok, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje i smanjio na 77:75.

Petnaestak sekundi prije kraja Albijanić je imao priliku da riješi utakmicu, ali je promašio oba slobodna bacanja i pružio priliku gostima da izbore bar produžetke.

To je učinio Brzoja pogodivši flouter za 77:77!

Ipak, nije sve bilo gotovo! Nakon pregledavanja video snimka sudije su pokazale da je ostalo 0,6 sekundi do kraja, tačno onoliko koliko je Dušanu Kecmanu trebalo da pogodi trojku za Partizan protiv Cibone.

Igokea ipak nije do pobjede stigla trojkom, već katastrofalnim potezom Vladovića. Košarkaš Zadra je braneći posljednji napad napravio bespotreban faul nad Mahkovicem, a ovaj je pogodio prvo za 78:77 i potom namjerno promašio drugo slobodno bacanje.

Sada je Zadar imao 0,6 sekundi za pobjedu, ali očajnički pokušaj Kovačevića sa pola terena poluhorogom nije bio precizan i Igokea je stigla do pobjede.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bl

Nema Kecmana ali ima sudije, sramota...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC