• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Pričao sam da će se ovo događati...

Autor mondo.rs

Trener Zvezde čestitao igračima pobedu nad Cibonom. "I večeras su neki išli preko granice bola", objasnio je i najavio da je i dalje neizvesno da li će imati kompletan tim na Kupu Koraća.

 Radonjić: Pričao sam da će se ovo događati... Izvor: MN PRESS


Problemi sa povredama nedeljama prate Zvezdu i "naplaćuju" joj cenu velikih napora u Evroligi.

U odsustvu i dalje nespremnog Nemanje Dangubića, koji će ući u četvrtu sedmicu oporavka od povrede tetive, crveno-beli su u nedelju i teoretski "overili" prvo mesto pred plej-of. "Roviti" Ognjen Dobrić odigrao je 14 minuta sa bandažiranim prstom, Stefan Jović je u prvoj deonici samo "osetio" teren, a novu brigu Dejanu Radonjiću stvorio je Milko Bjelica.

Centar Zvezde požalio se u prvom poluvremenu na povredu leđa, zbog koje je sam došao do klupe i potom se nije vraćao na parket.

"Dangubić sigurno ne putuje u Skoplje (na meč protiv Karpoša u utorak). Doći će u Niš (na Kup Koraća), ali videćemo da li u ulozi posmatrača. Pojedinci su išli i preko granice bola u ovom meču i ja na tome čestitam svojim igračima. Dogodilo se i to sa Bjelicom, videćemo kakva je situacija sa njim", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.



U osvrtu na kompletan prethodni period, trener Zvezde rekao je da je njegov tim imao "pretrpan" raspored, koji će biti nastavljen i u narednim sedmicama.

"Mi za razliku od drugih igramo još taj jedan meč ABA lige. Sve što smo prošli, jer igramo najveće i najbolje takmičenje, donelo je probleme koji nisu mali kao što vidite. Probali smo da izađemo iz svega na što bezbolniji način. Kada smo kompletni, mi izgledamo veoma dobro. Dok, sa druge strane, odsustvo jednog igrača donosi smanjivanje kvaliteta naše igre. Pričao sam da će se ovo događati, a ja mislim da smo dosta dobro prošli kroz period u ovakvim okolnostima", dodao je Radonjić.

Šef struke lidera objasnio je i kako je pripremao tim za borbu protiv Cibone.

"Pred ovaj meč se više razmišljalo kako da počnemo sa treninzima u kompletnom sastavu. Voleo bih da imam sve igrače na treningu, da ne kažem da bih voleo da svi mogu da treniraju maksimalnim intenzitetom... Makar kratak deo treninga"

Stefan Jović bio je član startne petorke i imao je simboličnu minutažu, od osam minuta. "Igrao je onoliko koliko je bilo planirano. Očekujem da u sledećem meču to bude malo više i tako iz dana u dan", objasnio je Radonjić.



Radonjić je rekao da problemi neće uticati na intenzitet igre njegovog tima u Skoplju i odgovorio na pitanje: "Da li je Zvezda u padu forme?"

"Bio bih jako zadovoljan da imam sve igrače prisutne na treningu i da mogu da kažem - došlo je do pada forme. To nažalost nije slučaj. I pored brojnih povreda uspevali smo da nađemo način da izgledamo i dalje dobro, a trenutna situacija je morala jednom da se dogodi".

U osvrtu na utakmicu protiv Cibone, on je rekao da bi "dosta toga moglo da se analizira kroz Zvezdino opterećenj"

"Rano smo došli do velike razlike. Svesni smo da ekipe dolaze rasterećene protiv nas i to je njihova prednost, jer svaki dobar rezultat donosi i dodatan kvalitet. Međutim, stvari su se postavile tako da smo mi uvek favoriti, pa makar igrali sa tri, četiri ili pet igrača. Verovatno, kada biste došli na trening videli biste sa kojim se sa sve problemima susrećemo".

S obzirom na "overen" plasman u plej-of s prvog mesta, Radonjić je upitan i da li je protivnicima njegovog tima lakše u seriji na dve (polufinale) ili tri pobede (finale)?

"Igrali smo i na dve i na tri, ishodi su bili isti", podvukao je šef struke branioca titule.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC