• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj Panate: I dalje pratim srpski derbi

Autor mondo.rs

Nekadašnji krilni centar Partizana bio je najbolji igrač Panatinaikosa u pobedi protiv Zvezde. Posle utakmice je rekao da je još u toku sa ovdašnjom košarkom.

"Džejms Gist je 'zver', može da čuva bilo koga", rekao je bek Zvezde Džejms Feldin posle poraza u utakmici protiv Panatinaikosa u četvrtak.

Njegov prošlosezonski saigrač često je zaista "držao" defanzivu šampiona Grčke i sprečavao crveno-bele da izvedu akcije kakve su planirali. Čuvao je visoke igrače domaćih, čuvao je i niske i bio je sveprisutan, a posle utakmice je rekao da se defanziva prosto podrazumeva kad igrate za Panatinaikos.

"To je naš identitet. Ako ste u Panatinaikosu, onda morate da igrate odbranu. Napad će doći. Tako smo počeli utakmicu, tako smo je i završili", rekao je Amerikanac.

Upitan za svoja "preuzimanja" u odbrani i igru protiv igrača koji igraju i po nekoliko nižih pozicija od njega, Gist je rekao da taj segment igre shvata i kao stvar ponosa.

"Milko Bjelica je zaista izgrađen igrač. Uspevao je i zadavao nam je probleme u prvom poluvremenu, ali smo se vratili regrupisani u drugi deo. To je i stvar ponosa, ne želim bilo kome da dam da postigne preko mene"

Na pitanje da li se osetio prijatno u dvorani u kojoj je u sezoni 2010/11 igrao za Partizan, strelac 16 poena je rekao da je taj osećaj nepoznat svima koji gostuju u "Pioniru".

"Nikad ne možete da se osetite komforno u ovoj hali kada igrate protiv Crvene zvezde. Odrastao sam igrajući za Partizan i uvek je teško igrati ovde. Srbija je uvek imala jednu od najboljih baza navijača u Evropi, ako ne i najbolju. Oni donose toliko energije utakmici i zaista je ludo što smo večeras mogli da dođemo u situaciju da pobedimo".

Da li je bio dodatno motivisan?

"Bila nam je potrebna ova pobeda. Imali smo težak raspored, četiri utakmice u šest dana, imali smo tri utakmice do ovoga i hteli smo da pobedom završimo taj niz".

Gist priznaje da voli Beograd i naravno da bi voleo da mu se vrati i na proleće, na Fajnal-foru Evrolige u Beogradskoj areni. 

"Volim Beograd. Prerano je pričati o Fajnal-foru, ali nadam se da ćemo ići u pravom smeru da završimo ovde".

S obzirom na to da je živeo u Srbiji, koliko danas prati rivalstvo "večitih"?

"Uvek sve to pratim. Partizan je u malo težem periodu, Zvezda je u poslednje vreme bolja i uvek je interesantno pratiti tu veliku borbu", dodao je Gist.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC