• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Igrač Srbije ne ulazi ovako u meč

Autor mondo.rs

Selektor Srbije ponosan na "orlove" zbog preokreta u duelu sa Austrijom, ali i nezadovoljan onim što je pre utakmice video u svlačionici.

 Srbija Austrija 81:82 izjava Aleksandar Đorđević kvalifikacije za SP 2019 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević obradovao se kada su austrijski igrači promašili šuteve u poslednjim sekundama kao da je Srbija napravila uspeh na nekom velikom takmičenju, a ne ostvarila pobedu u 4. kolu kvalifikacija za Svetski kup 2019. godine.

Objašnjenje je jednostavno - "orlovi" su se provukli kroz iglene uši, a selektor bi odgovarao za eventualni poraz kao da ga je doživela Srbija u najjačem sastavu, a ne sa samo trojicom igrača koji su od 2014. do 2017. učestvovali u osvajanju medalja na Svetskom prvenstvu, Olimpijskim igrama i Eurobasketu.

Đorđević se prvo zahvalio publici, Srbima iz Austrije, koji su u velikom broju došli u dvoranu u Švehatu kraj Beča.

"Prvo, veliko hvala ljudima koji su došli da nas bodre. Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobede. Oni su to zaslužili", rekao je "Sale Nacionale", pa prešao na analizu utakmice.

"Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo. Verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo. Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu".

"Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč. Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč",
ocenio je Đorđević.

"Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama".

Aleksa Avramović, koji je postigao pobedonosnu trojku, podsetio je da je nacionalni tim posle teške utakmice u Frankfurtu i poraza od Nemačke imao samo 48 sati da se oporavi i pripremi za novi meč.

"Znali smo da će biti teško i da imaju dobre igrače, pre svih Mahalbašića i Šrajnera. U prvom poluvremenu smo im dozvolili da igraju svoju igru, a na početku drugog dela primili smo mnogo lakih poena, tako da je protivnik ponovo napravio prednost. Ali, verovali smo u sebe i u završnici napravili preokret. Veliko hvala publici koja nas je sjajno bodrila. Ovo je pobeda za njih", poručio je mladi Čačanin, koji nastupa za italijanski Vareze.

Srbija (skor 3-1) završiće prvu fazu kvalifikacija gostovanjem Gruziji (1-3) 29. juna i utakmicom protiv Nemačke (4-0) u Beogradu 2. jula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC