• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real u finalu - sa Željkom za "La Decimu"!

Autor mondo.rs

Istorija u Beogradu - u nedelju od 20 časova neko će "uzeti" deset trofej Evrolige - Real Madrid ili Željko Obradović!

Ništa od reprize Berlina iz 2016. godine!

Košarkaši Real Madrida će u finalu na megdan Fenerbahčeu (nedelja, 20.00 - "Štark Arena") pošto su večeras savladali CSKA iz Moskve, ekipu koja je regularni deo sezone Evrolige završio kao prvoplasiran, ali je zakazao kada je bilo najvažnije.

Uprkos dobroj prvoj četvrtini, igra Moskovljana nestajala je previše puta u toku meča, a Real je sa po tri serije (17:4, 13:0, 8:0) diktirao tempo meča i na kraju slavio.


Real Madrid i Fenerbahče će se tako boriti za ovogodišnji trofej Evrolige, a zanimljivo je da bi "kraljevskom klubu" u slučaju trijumfa to bio rekordni deseti, kao i srpskom treneru Željku Obradoviću koji prevodi Turke ka njihovom drugom peharu.

CSKA - REAL MADRID 83:92 (30:20, 16:27, 10:16, 27:29)


Ekipa Dimitrisa Itudisa odlično je ušla u meč, preko Korija Higinsa, Nanda de Koloa i Vila Klajburna, koji je pogodio trojku u poslednjoj sekundi, došla do dvocifrene prednosti nakon prvog kvartala, ali je potom potpuno "trokirala".

Real se očas posla trojkama vratio u igru, Džej Si Kerol, Fabijan Kozer i Serhio Ljulj su za nešto više od tri minuta napravili seriju 17:4 i potpuno meč okrenuli na svoju stranu.

CSKA se mučio u napadu, vidljivo je bilo odsustvo Andreja Voronceviča koji je zbog povrede ramena otišao u svlačionicu i nije se više vraćao na parket, pa se igra "nominalnih domaćina" svela na soliranja Amerikanaca i veliki broj promašenih zicera.

Ipak, preko Kurbanova su se ponovo vratili u meč, ali sa "minusom" od pola koša završili prvi deo pošto su loše reagovali u reketu i dozvolili Tompkinsu ofanzivni skok.

Očajno su ušli u treću četvrtinu i postigli svega deset poena, ponovo dozvolili Realu seriju 8:0 preko Tejlora i Rejesa, Kozera i Dončića, ali ni "kraljevski klub" nije uspeo da odmakne dovoljno daleko da bi moglo da se kaže da je gotovo (56:63).


De Kolo i Kurbanov su ponovo vratili "armiju" u igru, prišli na tri poena prednosti, ali raspoloženi Ljulj, pa Tavares i Tompkins napravili su i treću seriju 9:0 posle koje se CSKA nije vratio.

Vil Klajburn je potom preuzeo odgovornost na sebe, promašio nekoliko zicera - ali je i pogađao, no i kada bi CSKA uspeo da napravi nekoliko dobrih napada, odbrana bi "pucala" nakon prodora Dončića ili Ljulja, a dobar doprinos dao je i Gustavo Ajon ofanzivnim skokovima.

Real je tako na kraju ostvario lakšu pobedu nego što se očekivalo, a vredi napomenuti i da su uz sve to bili užasni u šutu sa slobodnih bacanja - 22/36.

Igrač meča bio je Luka Dončić sa 16 poena, 7 skokova i 2 asistencije, dok je isti košgeterski učinak i 5 asistencija na svom kontu imao oporavljeni Serhio Ljulj. Po 12 su dodali Tompkins i Ajon, s tim da je Meksikanac imao i 11 skokova.

U sastavu CSKA daleko manje raspoloženih igrača, De Kolo je prednjačio sa 20 poena (1/5 za dva, 4/10 za tri), dok su Hajns i Klajburn imali po 16. Kori Higins je imao jedan manje...


UŽIVO:

- ČETVRTA ČETVRTINA -

40' 83:92 KRAJ!

40' 81:89 Trojka De Koloa za utehu.

40' 78:87 Greška Lamonike i novi napad za Real koji je maksimalno usporio igru i čeka kraj.

38' 75:85 Strpljivi Real ide na plus deset! Gustavo Ajon se snalazi u reketu...

37' 73:81 Prošetao se Ajon kroz reket Reala, pa Dončić hvata važan skok u odbrani.

36' 73:79 Klajburn se uključio u igru, ali Ljulj odmah "gasi" vatru.

35' 69:75 Nesportska greška Rodrigeza, pa greškom Tompkinsa dva poena za CSKA pošto je dirao loptu posle slobodnog bacanja Klajburna...

34' 66:73 Mučenje u igri CSKA prekida Kurbanov, trojkom! Klajburn promašuje zicer, potpuno je van ritma.

33' 61:73 Opet serija Reala, sada 9:0! Pogodio je Tavares iz okreta nakon što je dobio loptu blizu koša, pa Tompkins "cepa" mrežicu trojkom iz ugla.

32' 61:68 Uzvraća Ljulj, koliko važna trojka za Real!

31' 61:64 Konačno De Kolo iz ugla, pa Kurbanov kuca posle ukradene lopte!

Izvor: MN PRESS



- TREĆA ČETVRTINA -

30' 56:63 Očajna četvrtina CSKA koji je dao samo deset poena, ali ni Real nije uspeo da napravi ubedljiviju prednost.

29' 54:60 Kajl Hajns je veliki borac, konačno prekinuta serija Reala.

27' 51:60 Tajm-auti ne pomažu Itudisu, Real rešeta - Kozer, pa Dončić za tri! Serija 13:0...

25' 51:54 Serija Reala 8:0, veliki promašaj De Koloa.

24' 51:51 Tejlor, pa Rejes - laki poeni za Real. Voroncevič je na klupi, drži led na ramenu i verovatno neće ulaziti u igru.

23' 51:47 Treća trojka Klajburna, pa Antonov blokira Ajona.

22' 48:47 Mršav početak poluvremena, videli smo nekoliko promašenih zicera, ali Otelo Hanter nije rizikovao i prikucao je loptu u koš.


CSKA:
De Kolo 11p, Rodrigez 5p, 3as, Klajburn 8p, Higins 12p, Kurbanov 2p, Hajns 6p, Hanter 2p.

REAL:
Kozer 3p, Rendolf 2p, 2sk, 2as, Fernandez 4p, Dončić 10p, 2as, Ajon 5p, 2sk, 3izg, Kerol 9, Tavares 2p, Ljulj 7p, 3as, Tompkins 5p.

- DRUGA ČETVRTINA -

20' 46:47 Dva prodora Lljuja iz kojih Real dolazi do prednosti na poluvremenu. Prvo je španski bek prošao do kraja, a drugi put je Trej Tompkins uhvatio njegov promašaj i poentirao pored slabe odbrane CSKA.

19' 46:42 Dončićev prodor iz snova, ali posle tajm-aut Itudisa trojku pogađa Klajburn. I De Kolo, pa potom uspeva da iznudi faul Kerola.

17' 40:40 Iz nemoguće pozicije pogađa Kurbanov za vođstvo CSKA, ali raspoložen je Džej Si Kerol - nova trojka. Hanter koristi pas Rodrigeza za "alej-up".

15' 36:37 Real je posle serije pogodaka, zaležio i seriju promašaja - Ljulj, Kerol, pa Tomkins, ne pogađaju za tri poena, dok CSKA ne uspeva da dođe do poena iz igre.

13' 34:37 Real u vođstvu! "Sipaju" iz svih pozicija, Ljulj, pa Kerol za tri. CSKA u problemu! Serija 17:4 za nešto više od tri minuta...

11' 30:28 - Mučio se Real u napadu, ali Kozer pogađa tešku trojku, pa Ljulj na prodor "rešava" odbranu Reala. Serija grešaka CSKA, nakon što je Rad nagazio aut-liniju - odmah odgovara i Kerol, za tri, pa posle serije 8:0 traži tajm-aut Itudis.

- PRVA ČETVRTINA -

10' 30:20 De Kolo i dalje dominira sa "penala", a Vil Klajburn u poslednjoj sekundi pogađa trojku, koja se šetala po obruču, za plus deset za "armiju".

9' 23:18 Mnogo slobodnih bacanja, ali ne ističu se baš igrači Reala - za sada tek 5/10. De Kolo raspoložen, već do šest poena. Tavares se lepo snalazi u reketu...

7' 19:14 Serhio Ljulj na parketu i odmah dobar posao za Rendolfa. Serija penala koje pogađaju De Kolo (4) i Ajon (1), dok Luka Dončić koristi skok u napadu i nagrađuje se poenima na drugi obruč.

5' 15:9 Obračun Španaca - Rudi, pa "Ćaćo". Žestok sudar Voronceviča, uhvatio se za rame, pa idemo na prvi tajm-aut na meču...

4' 11:7 Trojka Serhija Rodrigeza, pa snažno zakucavanje Higinsa! Dončić potom odgovara trojkom. Biće ovo odličan meč!

3' 6:4 Higins poentira i preko Tejlora, uz faul. Odličan početak Amerikanca, jedinog strelca "armejaca" u uvodnoj fazi. Na drugoj strani, za Real na početku poentira Ajon.

2' 3:0 Kori Higins "otvara" drugo polufinale trojkom. Dvorana je i dalje puna, samo što navijači Fenerbahčea i Žalgirisa sada mirno sede, dok stoje pristalice CSKA.

- "Partizan, Partizan", skandirala je grupa navijača CSKA, koja je istakla i srpsku zastavu i transparent "Braća zauvek".

- Pre početka drugog polufinala održan je minut ćutanja, radi odavanja pošte preminulom bivšem predsedniku Francuske košarkaške federacije, Ivanu Maininiju,.

Startne petorke:

CSKA: Rodrigez, Higins, Kurbanov, Antonov, Hanter.
REAL: Kampaco, Dončić, Tejlor, Rejes, Ajon.

Sudije: Luiđi Lamonika (Italija), Robert Lotermozer (Nemačka), Matej Boltauzer (Slovenija).

Nakon odličnog prvog meča u "Štark Areni" saznali smo da je Fenerbahče prvi finalista ovogodišnjeg fajnal fora Evrolige, a ko će im biti rival?

CSKA Moskva i Real Madrid, dobro poznati rivali koji su prošle godine igrali meč za treće mesto posle poraza od Fenera i Olimpijakosa, ove sezone imaju po jednu pobedu u "regularnom" delu sezone - svako pred svojom publikom, s tim da su "kraljevići" bili ubedljiviji.

Tim Pabla Lasa, koji je na F4 došao bez srpskog centra Ognjena Kuzmića,  slavio je u tom meču 82:69, dok je ekipa Dimitrisa Itudisa uspela da se revanšira u Moskvi 93:87.

Pod posebnim okom javnosti biće Serhio Rodrigez, nekadašnji osvajač Evrolige sa Realom koji sada igra za CSKA, i koji će morati da pokrije i minute operisanog Lea Vestermana, dok su na drugoj strani "prve violine" Luka Dončić i oporavljeni Serhio Ljulj.

Naši reporteri su na licu mesta, stoga očekujte prve izjave, fotografije, video snimke...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC