• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrački ugao: "Mismeč" na Pangosu koštao Žalgiris

Autor mondo.rs

Mile Ilić, nekadašnji centar FMP Železnika, reprezentativac Srbije i Crne Gore na SP 2006. u Japanu, za MONDO komentariše polufinala završnog turnira Evrolige.

 Igrački ugao: "Mismeč" na Pangosu koštao Žalgiris Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Moja želja je bila da Žalgiris i Fenerbahče gledamo u finalu. To nije bilo moguće, ali njihova utakmica je bila kao finale. Žalgiris se na početku nije snašao na agresivnu odbranu Fenera, koji je preuzimao i iskakao bukvalno na pola terena. U prvih pet minuta je Žalgiris dao samo jedan poen, borili su se da uopšte dođu u poziciju da šutnu. Posle su se malo razigrali, ali nije im prijala ta Fenerova čvrsta igra i preuzimanje.

Imali su "mismeč" na Pangosu, koga je Fenerbahče napadao na niskom postu, preko Kalinića i drugih većih igrača. Morali su da mu pomažu i po mom mišljenju su mnogo gubili zbog toga, pošto su redovno ispadali u drugoj-trećoj rotaciji. Mnogi igrači Fenerbahčea su ostajali sami, imali su otvorene šuteve i prodore.

U drugom poluvremenu je ključni igrač bio Bobi Dikson, koji je vezao 10-12 poena za kratko vreme i promenio tok utakmice. U tim trenucima sam mislio da će Žalgiris uspeti da preokrene, ali Fenerbahče realno ima mnogo duže igrače i kada se pojave u tom preuzimanju, ti nemaš prostora gde da kreneš. To su stvari u kojima je Žalgiris bio u deficitu. Samo u prvom poluvremenu su Kaliniću, Veselom, Meliju dali pet lopti direktno u ruke i otvarali teren za lake poene.

Real i CSKA su u drugom polufinalu prikazali potpuno drugačiju igru u odnosu na prvi meč. CSKA je još dobro otvorio utakmicu, vodili su, bili razigrani. Onda se Voroncevič povredio, da li je to njih poremetilo - nisam siguran. Neki igrači koji su dobro počeli, više se maltene nisu ni pojavljivali na terenu.

Real kao Real, igrao je svoju igru, "trči i šutiraj", Ljulj sa njegovim trojkama, takođe i Kerol, posle Dončić. Imali su i mnogo ofanzivnih skokova na kraju, kada je još bilo neke šanse da ih CSKA stigne.

CSKA je već godinama konstantno na Fajnal foru, ali kada tu dođu, oni se prosto izgube. Nisam očekivao da će ovako glatko izgubiti i lično sam razočaran, jer mislim da bi Feneru više odgovarao CSKA u finalu, nego Real. "Kraljevići" su nezgodni, takođe su dosta dugački, igraju modernu košarku, gde svi preuzimaju sve. Ranije se preuzimalo u poslednjih pet sekundi napada, ove sezone u Evroligi svi preuzimaju na prvom "pik end rolu" i više nema razlike, ko je centar, bek ili plejmejker. Mislim da je takva košarka zaista dobra za gledanje.

Uvek navijam za naše ljude, tako da se nadam da će Fenerbahče u finalu odbraniti titulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC